Evenimentul Zilei > Actualitate > Neculai Onţanu şi complicii lui vor să scape de măsurile preventive
Neculai Onţanu şi complicii lui vor să scape de măsurile preventive

Neculai Onţanu şi complicii lui vor să scape de măsurile preventive

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, mâine, contestaţiile formulate de fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, fostul secretar al Consiliului local din Primărie, Toma Şutru şi complicea lor, avocata Loredana Radu, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti din data de 18 mai.

Atunci, judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis să le prelungească primilor doi mandatele de arestare preventivă până în data de 22 iunie, iar în cazul avocatei a hotărât prelungirea arestului la domiciliu.

Neculai Onţanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.Toma Şutru a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenţia sa două milioane de euro, banii fiind mascaţi sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, preţul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii.

Procurorii DNA arată că în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: