Nebunia transgender șochează Marea Britanie. „Încetați cu aceste experimente pe copii”, cere o somitate medicală de la Universitatea Oxford
- Ovidiu Drug ă
- 10 aprilie 2019, 00:00
Nu e zi lăsată de Dumnezeu, în care să nu mai aflăm încă o veste șocantă legată de nebunia transgender care a cuprins Occidentul. Cazul despre care vă voi vorbi astăzi le întrece însă pe toate. Cinci angajați ai unicei clinici dedicate transgenderilor din Marea Britanie au demisionat afirmând că mulți copii, unii în vârstă de numai trei ani, sunt diagnosticați greșit și sunt supuși unui tratament inutil de schimbare a sexului.
Cei cinci medici de la Clinica de Dezvoltare a Identității de Gen (GIDS), cu sediul la Londra și Leeds, și-au declarat îngrijorarea că unii dintre tineri au fost îndrumați greșit pentru a începe tratamente de schimbare de gen după ce au suferit agresiuni homofobe, scrie prestigioasa publicație Times. Cum, însă, cei cinci angajați făceau parte din echipa care decidea dacă tinerii ar trebui sau nu să înceapă tratamentul înainte de pubertate, nu e exclus ca demisia lor să vină din teama de a nu fi acționați mai târziu în justiție. De altfel, unul dintre demisionari a încercat să acrediteze ideea că nu a părăsit mai devreme clinica de teamă ca nu cumva, în lipsa lui, și mai mulți copii să fie supuși tratamentului în mod greșit.
Acestea nu sunt primele demisii înregistrate la Clinica de Dezvoltare a Identității de Gen. Cel puțin 18 angajați au părăsit controversata unitate medicală în ultimii trei ani, pe motiv că nu se fac suficiente verificări pentru a diagnostica corect pacienții copii. Până și în lumea academică, altminteri foarte atentă să nu supere minoritățile sexuale, unii au adoptat o poziție tranșantă în acest caz.
Carl Heneghan, director al Centrului pentru Medicina bazata pe dovezi de la Universitatea Oxford, a declarat pentru The Times că „se fac experimente nereglementate asupra copiilor”. Reprezentanții Clinicii de Dezvoltare a Identității de Gen, care face parte din Trustul Tavistock și Portman NHS Foundation, au respins aceste afirmații și au afirmat că toate cazurile complexe au fost diagnosticate cu mare atenție. Cu toate astea, chiar reprezentanții clinicii au admis că nu există studii serioase pe care să se se poată baza medicii care iau decizii în ceea ce privește schimbarea de sex: „Numărul tinerilor care frecventează servicii specializate în întreaga lume a crescut dramatic în ultimii ani. Înainte de asta, numărul cazurilor a fost mic și, prin urmare, a fost foarte dificil să se colecteze dovezi suficiente pentru a evalua pe deplin căile de tratament”. Cu alte cuvinte, toată avalanșa de cazuri de copii transgender a pornit abia după ce la nivel politic s-a adoptat ideea neo-marxistă că genul este numai o construcție socială.