Evenimentul Zilei > International > NEBUNIA Corectitudinii Politice: Cum arată „Semafoarele EGALITĂȚII” care invadează Occidentul
NEBUNIA Corectitudinii Politice: Cum arată „Semafoarele EGALITĂȚII” care invadează Occidentul

NEBUNIA Corectitudinii Politice: Cum arată „Semafoarele EGALITĂȚII” care invadează Occidentul

Municipalitatea din Melbourne a instalat semafoare pentru pietoni cu siluete de femei în loc de bărbați, pentru a susține egalitatea dintre sexe.

Zece semafoare în care omulețul care stă pe loc sau pășește este înlocuită cu silueta unei femei în rochie au fost amplasate pe 8 martie, de Ziua Femeii, într-una din cele mai aglomerate intersecții din Melbourne, pentru o perioadă de probă de 12 luni.

Măsura ar avea drept scop combaterea „prejudecăților inconștiente” și promovarea „egalității de gen”, termenul corect politic al egalității între sexe, a explicat Martine Letts, de la un ONG local, citată de Australian Broadcasting Corporation.

Inițiativa a provocat reacții amestecate, mulți ironizând-o. Thomas John Jaspers a scris un mesaj pe Twitter:

„Îmi place să cred că pe semafoare sunt travestiți.”

Până și primarul Melbourne-ului are îndoieli în privința inițiativei adoptate de municipalitatea pe care o conduce:

„Sunt gata să fac totul pentru egalitatea de gen, dar chiar așa? Din păcate, acest fel de exerciții costisitoare e mai probabil să ducă lucrurile în derizoriu decât sprijin pentru o problemă atât de importantă.”

Pe de altă parte, nimeni nu și-a pus problema dacă rochia nu este ea însăși un simbol învechit și sexist pentru femeia modernă.

Însă Australia este departe de a fi pionieră în astfel de inițiative care produc fiori de plăcere stângii corecte politic.

În 2014, municipalitatea din München a introdus semafoare cu cupluri homosexuale.

În 2015, exemplu a fost urmat de primăria Vienei, cu ocazia concursului Eurovision (unde Austria a fost reprezentată de „Femeia cu barbă”) și a Paradei Gay.

În 2016, primarul musulman al Londrei, Sadiq Khan, a introdus și el în Trafalgar Square semafoare „corecte politic”, neuitând nici de transsexuali.