„Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

„Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Se pare că nu eşti deloc convins că ceea ce faci în weekend este în interesul tău. Prea mult efort, chiar dacă te distrezi! Oferă-ţi o pauză, să vezi cum poţi să ieşi convenabil din situaţie.

23,24 ianuarie

 

”Naționalizarea” platformelor și a rețelelor sociale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 23 ianuarie s-au născut Edouard Manet, Stendhal, Jeanne Moreau, Ileana Mălăncioiu, Aurel Vernescu, Mircea Horia Simionescu. Pe 24 ianuarie s-au născut împăratul Hadrian, Frederic cel Mare, John Belushi, Ernest Borgnine, Neil Diamond, Sharon Tate, Grigore Vasiliu-Birlic, Silviu Stănculescu, Stela Enache, Victor Eftimiu, Wanda Sachelarie.

Iarăşi o zi, 23 ianuarie, sâmbătă, fără conotaţii arhaice importante, tradiţionale, iar din această cauză fără sfinţi importanţi. Doar, de serviciu, în slujba eternităţii, Sfinţii Clement din Ancira, Agatanghel şi un întreg sinod, Sfinţii Părinţi de la al VI-lea Sinod Ecumenic. 24 ianuarie, duminică, este încă o zi fără sărbători tradiţionale, arhaice, importante şi de aceea nu s-a calchiat nicio sărbătoare creştină importantă. Doar Sfinţii Filon din Carpasia şi Xenia.

Şi s-ar putea argumenta, sigur, cu multe consideraţii pro şi contra, că 24 ianuarie este şi ziua de naştere a României moderne. Unirea Principatelor! Atunci, probabil, în anul 1859, a fost una dintre ultimile izbucniri ale românilor, în interesul lor. Din nefericire Principele Alexandru Ioan Cuza a fost trădat, ca mai toţi marii noştri oameni, vezi şi pe Mihai Viteazul, sau pe Decebal, şi a început perioada ruşinii în care ne aflăm şi astăzi, ca o oarecare colonie africană, trădată mereu de conducători nedemni intereselor străine, fie că erau interese occidentale sau estice, fie ele germane, ruseşti sau turceşti.

O sută cincizeci de ani de interese străine, care nu corespundeau cu scopurile noastre, ne-au transformat în ceea ce suntem astăzi: piaţă de desfacere a produselor scumpe şi proaste şi sursă de forţă de muncă ieftină și fără drepturi.

Haideţi, că nu asta voiam să vă spun, știți prea bine și domniile voastre. Dar, mai uitați… În cea mai depresivă perioadă a anului am realizat ceva citind curierul de Bruxelles. Iată două știri, nedistribuite în România, de ce mai mă mir oare, cu substrat: