Evenimentul Zilei > Politica > Naţionalista FRANŢEI, MARINE LE PEN, are PARTID înregistrat oficial în ROMÂNIA
Naţionalista FRANŢEI, MARINE LE PEN, are PARTID înregistrat oficial în ROMÂNIA

Naţionalista FRANŢEI, MARINE LE PEN, are PARTID înregistrat oficial în ROMÂNIA

Partidul Forța Națională, nășit de Marine Le Pen în aprilie, la Sinaia, atunci când aceasta a vizitat România, a fost înscris în registrul partidelor politice la poziția 121.

Așadar, de astăzi înainte, Le Pen are partid naționalist în România care va candida în alegeri cu drepturi depline. Mai mult, această nouă formațiune anunță că vrea ”să adune în jurul său toate forțele naționaliste și toți românii iubitori de țară pentru a construi împreună în România o nouă direcție de acțiune, una care să aibă în vedere suveranitatea și autodeterminarea națiunii române conform cu interesele și cu valorile noastre proprii”. Cum se vede naţionaliştii noştri sunt ca şi naţionaliştii lor, pe aceeași linie ideologică pe care merg și partidele reunite în jurul lui Marine Le Pen în Grupul Europa Națiunilor și Libertăților din Parlamentul European.

Gruparea naționaliștilor europeni din care face parte și Forța Națională a luat avânt după Brexit, iar în România, Forța Națională a solicitat deja un referendum pe model Brexit, dar nu pentru ieșirea din UE, ci pentru consolidarea poziției României în cadrul Uniunii.