Specialiștii de la NASA colaborează cu 24 de teologi din diverse confesiuni religioase pentru a afla ce impact ar putea avea anunțul prin care să se anunțe existența extratereștrilor.
Reprezentanții NASA își îndreaptă atenția și către latura religioasă. Pentru a vedea cum reacționează diverse confesiuni religioase în situația în care ar fi certificat faptul că există extratereștri, cei de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială au decis să angajeze 24 de teologi.
NASA a angajat mai mulți teologi din diverse confesiuni religioase
Printre aceștia se află clericul britanic Reverendul Dr. Andrew Davison, teolog la Universitatea din Cambridge, care deține și un doctorat în biochimie, luat la Universitatea din Oxford.
Dicționarul Collins spune: „Un teolog este o persoană care studiază natura lui Dumnezeu, religia și credințele religioase”.
Motivul pentru care cei de la NASA angajează acum experți este reprezentat de progresele înregistrate în eforturile umanității de a găsi viață în marele necunoscut.
Se așteaptă o serie de misiuni care să ajute omenirea să descifreze și mai multe din secretele spațiului. Aici vorbim și de Telescopul James Webb, care a fost lansat în ajunul Crăciunului. În plus, roverul Rosiland Franklin al Agenției Spațiale Europene, construit în Stevenage, va decola anul viitor. Telescopul James Webb a costat aproximativ 10 miliarde de dolari.
Telescopul Webb poate să vadă Cosmosul la 100 de milioane de ani lumină după Big Bang
Rosiland Franklin va fora suprafața lui Marte în căutarea microbilor fosilizați, într-un efort direct de a detecta urme de viață. Între timp, oamenii de știință din Cardiff (Țara Galilor) au indicat că amoniacul găsit în atmosfera lui Venus ar fi putut fi transportat în această zonă de organisme vii.
Va putea vedea Cosmosul la doar 100 de milioane de ani după Big Bang, punctul de aprindere teoretic care a dus la expansiunea universului în urmă cu 13,8 miliarde de ani. Prin comparație, Telescopul Hubble poate vedea înapoi doar la aproximativ 400 de milioane de ani după Big Bang. Astronomii vor să folosească Telescopul Webb pentru a studia găurile negre super-masive despre care se crede că ocupă centrele galaxiilor îndepărtate.