NASA are un nou director de cercetare a OZN-urilor. Motivul unei schimbări controversate

NASA are un nou director de cercetare a OZN-urilor. Motivul unei schimbări controversate OZN. Sursa foto: arhiva EVZ

NASA urmează să angajeze o „armată globală” care va trebui să supravegheze cerul pentru a o ajuta să rezolve misterul fenomenelor anormale neidentificate, cunoscute mai frecvent sub numele de OZN, și să caute viață pe alte planete.

NASA a numit un nou director de cercetare pentru fenomene anomale neidentificate (UAP). Numirea a fost făcută cu scopul de a coordona echipa. Gestul survine în urma faptului că nu s-au găsit dovezi clare privind originea extraterestră. UAP-urile sunt cunoscute publicului sub denumirea de obiecte zburătoare neidentificate sau OZN-uri.

NASA crede în existența OZN-urilor

Administratorul Bill Nelson a făcut anunţul că numeşte un nou şef la cercetare. NASA nu a dezvăluit identitatea persoanei. În timpul unei conferinţe de presă, Nelson şi-a exprimat şi opinia personală că există viaţă dincolo de Pământ.

„Există o fascinație globală faţă de UAP. În călătoriile mele, una dintre primele întrebări pe care le primesc adesea este despre aceste apariţii. Şi o mare parte din această fascinaţie se datorează naturii necunoscute a acesteia. Dacă mă întrebaţi dacă cred că există viaţă într-un univers atât de vast, răspunsul meu personal este: Da”, a recunoscut Nelson.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiftelă NASA

În ultimii ani, guvernul american a făcut mai multe dezvăluiri cu privire la un subiect. În 2021, guvernul a publicat un raport decisiv, întocmit de Biroul Directorului Serviciului Naţional de Informaţii. În colaborare cu un grup operativ condus de Marina Militară a adunat  observaţii despre OZN-uri. Datele au fost culese de la personalul militar martor la astfel de fenomene.

„Misiunea NASA este de a descoperi necunoscutul. Orice vom găsi, vă vom spune”, a dat asiguri Nelson.

NASA nu a găsit nicio dovadă că UAP-urile au o origine extraterestră

Grupul NASA a emis raportul după ce a organizat prima sa întâlnire publică în luna iunie.

„Echipa independentă de studiu a NASA nu a găsit nicio dovadă că UAP-urile au o origine extraterestră. Nu știm ce sunt aceste UAP-uri", a declarat Nelson.

NASA a declarat că noul director de cercetare a UAP se va ocupa de comunicații, resurse şi capacităţi de analiză a datelor. Misiunea este  pentru a stabili o bază de date robustă pentru evaluarea UAP-urilor.

„NASA dispune de o varietate de mijloace de observare a Pământului şi a spaţiului, existente şi planificate. Există o arhivă cu istorice şi actuale, care ar trebui să fie valorificate”, se arată în raport.