Evenimentul Zilei > Social > Naista din România, care a cucerit inimile germanilor, urcă pe scena Festivalului Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”
Naista din România, care a cucerit inimile germanilor, urcă pe scena Festivalului Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”

Naista din România, care a cucerit inimile germanilor, urcă pe scena Festivalului Internaţional de Nai „Gheorghe Zamfir”

Festivalul Internaţional de Nai, ediţia a II-a, se desfăşoară în perioada 10 -13 septembrie 2015 la Găeşti, oraşul copilăriei muzicianului Gheorghe Zamfir, artist care a făcut din sunetul naiului un şlagăr universal.

Între invitaţii de peste hotare se află şi naista Petruţa Küpper, fostă studentă a maestrului Zamfir la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. „Lumea identifică naiul cu maestrul”, mărturisea, în urmă cu câţiva ani, aflată, pe atunci, la început de drum în lumea muzicii, naista Petruţa Küpper, accentuând că oriunde a concertat, dincolo de graniţele ţării, stilul marelui artist a fost recunoscut. „Cu naiul trebuie să susţii sunetul. Totul se produce în mintea ta. Naiul este dificil şi totul este să simţi, să vezi cu al treilea ochi, cum spune maestrul Gheorghe Zamfir”, a explicat naista.

Petruţa Küpper a cucerit inimile germanilor la concursul „Das Supertalent”. A fost nominalizată în anul 2010, după lansarea primului său album, denumit “Panträume”, la Premiile Muzicale ECHO, la categoria „Cel mai bun debut naţional“.
Un eveniment cultural complex, Festivalul Internaţional de Nai, ediţia a II-a, organizat de Fundaţia Internaţională de Muzică Gheorghe Zamfir şi A.P.C.T.T.R, în parteneriat cu Primăria Găeşti, va cuprinde expoziţii, spectacole de muzică clasică, folclor, muzică pop, recitaluri, decernări de premii şi distincţii, sesiune de autografe şi momente cu invitaţi surpriză. Vor fi prezente atât personalităţi artistice din ţară cât şi de peste hotare, respectiv membri marcanţi ai Academiei Române, diplomaţi şi oficialităţi de marcă. Concertele se desfăşoară în Parcul Central din Găeşti, iar intrarea va fi liberă.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: