Mutare controversată la vârful Justiției! Mișcările de neînțeles ridică semne de întrebare

Mutare controversată la vârful Justiției! Mișcările de neînțeles ridică semne de întrebare

SIIJ a declanșat urmărirea penală împotriva judecătorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București. Acestuia i se aduc acuzații de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției notează că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a început urmărirea penală față de Ion-Tudoran pentru posibila săvârșire a mai multor infracțiuni.

Cu numai două luni  înainte de anunțul SIIJ, Ion-Tudoran a demisionat din magistratură, renunțând la pensie, în condițiile în care înainte de a demisiona acesta ceruse CSM să ii aprobe pensionarea.

Mutarea judecătorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran privitoare la iesirea sa din magistratura a ridicat semne de întrebare.

Conform sursei citate, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție ar fi început urmărirea penala față de judecătorul Bogdan-Tudoran într-un dosar mamut in care este cercetat pentru mai multe fapte care au legătura atât cu bunurile sale, cat si cu activitatea desfășurata în calitate de magistrat.

Până la acest moment, SIIJ ar fi declanșat urmărirea penală în față judecător pentru următoarele infracțiuni:

-art. 326 Cod Penal - fals in declarații;

-art. 12 lit. a) din Legea 78/2000 privind „efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoana ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute in virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale";

-art. 291 Cod Penal - trafic de influență.

În luna august 2019, Monitorul Justiției dezvăluia ca anchetatorii SIIJ investighează modul în care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran ar fi trecut pe numele fiului sau, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat in municipiul Sinaia, județul Prahova, care ar valora peste 100.000 de lire sterline.

Problema cu acest apartament era însă ca fiul cel mic al judecătorului Bogdan-Tudoran, tânăr absolvent al unei facultăți particulare, nu a lucrat nicăieri și, deci nu avea venituri cu care să justifice calitatea de cumpărător al imobilului din Sinaia. Achiziția ar fi fost făcută încă din anul 2014, iar tot de atunci fiul cel mic al judecătorului Bogdan-Tudoran figurează ca proprietar

O altă dezvăluire a fost făcută de jurnaliștii de la Romania TV care, în urmă cu o lună, filmau cu camera ascunsă o locuința pe care fiul cel mare al judecătorului, Alexandru Ion-Tudoran, o prezenta drept locuința personala pe care încerca sa o vândă.

Problema judecătorului Ion-Tudoran este că din declarațiile sale de avere nu reiese o asemenea potenta financiara, care să permită achiziționarea unui imobil de sute de 100.000 de lire sterline.

Ne puteți urmări și pe Google News