Editura Evenimentul si Capital

Cum vor să închidă musulmanii gura Occidentului? Cumpărându-l cu banii jos. Cazul bisericii din Bergamo a stârnit dispute aprinse

Sursa foto: bptnews.org
Autor: | | 3 Comentarii | 1379 Vizualizari

Şeful Ligii mondiale a musulmanilor a făcut câteva declaraţii care au pus pe jar autorităţile: „Italia are nevoie de mai multe moschei. Islamismul şi terorismul sunt fals legate de Islam. Suntem gata să punem la bătaie bani, mulţi bani, ajutoare, tot ceea ce doriţi. Vrem să oferim un suport direct guvernului italian în problema imigraţiei. Dar n-am reuşit să spunem asta ministruli vostru de Externe. Înţelegeţi?”

Cazul bisericii din Bergamo cumpărată de o asociaţie de musulmani pentru a face din ea o moschee, redeschide dezbaterea despre locurile de cult pentru rezidenţii de credinţă islamică. Pe de o parte, există rezistenţă în privinţa edificiilor care vor schimba geografia oraşului, pe de alta lipsa spaţiilor adecvate. Aceste chestiuni obligă comunităţile la a-şi căuta locuri improprii, semiclandestine, fără transparenţă şi mai aproape de ieşirile extremiste, notează Metro.

În acest sens a fost o dezbatere complexă în "Corriere della sera" cu secretarul Ligii Mondiale Musulmane, Al Issa (Muhammad Bin Abdul Karim Al-Issa), care, înainte de a-şi asuma funcţia acum doi ani, fusese jurist al teologilor musulmani şi ministru al Justiţiei saudite.

''All-Issa este acum vocea pe care tânărul principe Bin Salman a hotărât că trebuie ascultată de noi, occidentalii, pentru a ne convinge despre ideile sale moderne şi să ne transmită un mesaj de toleranţă religioasă şi lupta împotriva terorismului (în septembrie a repetat aceleaşi concepte cu papa Francisc)- explica Corriere - Liga musulmană, cu controlul său asupra moscheilor şi a centrelor islamice ale lumii sunnite, este privită deseori cu suspiciune, ca gardian al secularismului (tendinţa specifică epocii moderne şi actualei configuraţii politice europene de a considera viaţa umană în afara implicaţiilor religioase), braţul operativ al wahabismului (o doctrină islamică şi o mişcare religioasă fondată de Muhammad Ibn Abd al-Wahhab) de la Riad. Astfel, Al Issa, repetă că 'multe lucruri s-au schimbat' de când el este secretar general''.

''Suntem gata să punem la bătaie bani, mulţi bani, ajutoare, tot ceea ce doriţi. Vrem să oferim un suport direct guvernului italian în problema imigraţiei. Dar n-am reuşit să spunem asta ministruli vostru de Externe. Înţelegeţi?'', spune Al Issa, în urma unei vizite la Roma. Având în vedere activităţile ministrului, i-a fost propusă o întâlnire cu un vice, dar ''protocolul Ligii musulmane, nu-mi permite să întâlnesc pe cineva cu rang inferior într-o problemă oficială'', spune el.

''Noi avem o propunere pentru Italia, în privinţa integrării, trebuie înţeleasă situaţia acestor persoane, am făcut studii, avem informaţii. Şi putem să muncim împreună. Italia suferă mai mult decât alte ţări, iar noi vrem să schimbăm situaţia cu 360 de grade, avem o organizaţie mondială pentru a face aceasta şi bani să vă oferim. Bani care vin direct de la Liga musulmană mondială''.

Vă vom ajuta colaborând, în combaterea terorismului. În Italia sunt doar 6 moschei oficiale şi foarte multe neoficiale. Trebuie să construim mai multe, cu predici în arabă şi în italiană'', spune Al Issa, care interpelat despre neîncrederea ministrului de Interne, Salvini, afirmă: ''aceasta poate împinge spre radicalism, poate crea un decalaj în armonia naţională. Noi vrem deplina integrare a musulmanilor în Italia. Vrem ca şi copiii musulmani să meargă în şcolile voastre publice, iar dacă vreunul doreşte să-şi formeze o cultură religioasă, o poate face în privat. Suntem împotriva izolării comunităţilor noastre. Voi nu trebuie să riscaţi să vă transformaţi într-o societate închisă (?!) şi fără diversitate''. Curios, concluzioneaază intervievatorul, nu vă sună a Open Society?

Andi Moisescu, reactie BOMBA! Sotul Oliviei Steer a rabufnit, dupa ce sotia lui a fost linsata mediatic

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI