A murit fostul procuror Sorin Vlădescu. A activat timp de 9 ani la DIICOT

A murit fostul procuror Sorin Vlădescu. A activat timp de 9 ani la DIICOT Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Sorin Vlădescu, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală a murit.

Fostul procuror Sorin Vlădescu, care a activat timp de 9 ani la DIICOT – Structura Centrală, a murit. Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat tragica veste. Sorin D. Vlădescu și-a început cariera de procuror în 2008, fiind numit în funcție de președintele României, prin decretul 655/25.06.2008. Primul post l-a deținut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Sorin Vlădescu - biografie

Acesta a promovat apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița. Apoi, el a ajuns la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală.

În octombrie 2018, Vlădescu a înaintat Secției pentru procurori a CSM o cerere de transfer la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Cererea a fost respinsă prin Hotărârea 528/23.10.2018. Vlădescu avea gradul profesional de parchet de pe lângă curtea de apel din toamna anului 2018, potrivit Justnews.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Consiliul Superior al Magistraturii își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a domnului SORIN VLĂDESCU, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”

A murit procurorul care a instrumentat „Dosarele Revoluției”

Și procurorul Tănase Dumitru, unul dintre magistrații care au instrumentat „Dosarele Revoluției”, a murit la 82 de ani. El suferea de o boală degenerativă. Magistratul a făcut parte și din comisia pluridisciplinară care s-a ocupat de analiza modului în care au murit 12 dintre cei 60 de țărani. Este vorba de cei uciși de Securitatea comunistă în „Dealul Mărului”.

Tănase Dumitru s-a născut în 8 decembrie 1941 la Galați. A intrat la Drept la Iași, facultate pe care a absolvit-o în 1968. A fost repartizat la Roman, împreună cu soția sa, notarul Luminița Tănase. Magistratul a avut o ascensiune predictibilă. El a urcat treptat în ierarhia instituției. În perioada 1976-1986, acesta a ajuns să fie numit și să exercite funcția de procuror șef al Procuraturii Roman.