Evenimentul Zilei > Justitie > MOTIVELE condamnării lui Nicușor Constantinescu la 15 ani de închisoare. PROBLEME DE SĂNĂTATE erau invocate pentru a TERGIVERSA PROCESUL
MOTIVELE condamnării lui Nicușor Constantinescu la 15 ani de închisoare. PROBLEME DE SĂNĂTATE erau invocate pentru a TERGIVERSA PROCESUL

MOTIVELE condamnării lui Nicușor Constantinescu la 15 ani de închisoare. PROBLEME DE SĂNĂTATE erau invocate pentru a TERGIVERSA PROCESUL

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, s-a folosit de funcția și de banii instituției pe care o conducea pentru a-și promova imaginea sa în campania electorală. Aceasta este decizia magistraților care l-au condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere. Tot ei au invocat și ale motive care au dus la această condamnare ce nu este definitivă.

În dosarul în care a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, Nicuşor Constantinescu a fost judecat pentru şase acuzaţii de abuz în serviciu. Toates sunt legate de atribuirea unor contracte finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, potrivit digi24.

„În concepţia inculpatului Constantinescu, proiectele finanţate de Consiliul Judeţean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părţi importante a bugetului judeţului. În acelaşi timp, popularizarea la nivelul tuturor localităţilor a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, şi promovării electorale a inculpatului Constantinescu”, scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Prejudiciul calculat de procurorii DNA se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei.

„Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului faţă, nu numai de bugetul instituţiei pe care o conducea prin prisma funcţiei sale, dar şi faţă de interesele comunităţii pe care era chemat să o susţină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferenţă faţă de responsabilităţile ce îi reveneau în virtutea funcţiei sale”, scriu judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Mai mult decât atât, instanța de judecată consideră că nu poate fi oferită o pedeapsă mai mică pe motivul stării de sănătate precară a lui Nicușor Constantinescu. Judecătorul Curții de Apel transmite că atitudinea din timpul procesului arată faptul că Nicușor Constantinescu s-a folosit de problemele de care suferea pentru a tergiversa procesul.

Decizia de condamnare la 15 ani de închisoare nu este definitivă.