Evenimentul Zilei > Actualitate > Motivele ascunse pentru care Steve Jobs NU ÎŞI LĂSA copiii să se atingă e iPad. Secretele pe care ar trebui să le ştie orice părinte
Motivele ascunse pentru care Steve Jobs NU ÎŞI LĂSA copiii să se atingă e iPad. Secretele pe care ar trebui să le ştie orice părinte

Motivele ascunse pentru care Steve Jobs NU ÎŞI LĂSA copiii să se atingă e iPad. Secretele pe care ar trebui să le ştie orice părinte

Faimosul Steve Jobs, părintele companiei Apple nu îşi lăsa copiii să foloseascîă produsele companiei, mai exact, tableta iPad.

Potrivit lui Jobs, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevărat trend printre rândurile directorilor tehnologi.

„Nu au folosit niciodată astfel de gadgeturiLa noi acasă avem grijă  limităm expunerea copiilor la tehnologie.” În special în Silicon Valley, desprinderea copiilor de tehnologie a devenit un adevărat trend printre rândurile directorilor tehnologici şi inginerilor care îşi protejează odraslele de efectele tehnologiei. Mai multîşitrimit copiii la şcoli non-tech, aşa cum este Şcoală Waldorf din Los Altos, care elimina complet folosirea computerelor în procesul de educaţieconcentrânduse exclusiv pe metodele clasice de predare şi învăţare

Chris Anderson, dierctorul executiv al al companiei 3D Robotics explică motivele pentru care cei care lucrează în astfel de industrii îşi ţin copiii la adăpost de cele mai noi invenţii.

“Acţionăm aşa pentru că am asistat la pericolele tehnologiei din prima linie. Am constatat efectele negative pe pielea mea, aşa că nu vreau ca şi copiii mei să fie afectaţi”, a declarat Anderson.

Dacă adulţii au devenit dependenţi de iPhone sau alte astfel de gadgeturi, e normal să ne gândim că cei mici se pot dezvolta cu probleme daca sunt înconjuraţi de astfel de aparate. Fie că vorbim despre probleme de anxietate sau comunicare, ori chiar afecţiuni fizice, probleme de ochi şi dureri de cap.

Aşadar, dată viitoare când mai reflectezi asupra modului în care ai vrea ţi educi copiii, recomand  te gândeşti bine dacă atunci când le înmânezi un gadget le faci un bine saumai degrabă, un răuÎn loc -i educi de mici în spiritul tehnologiei, poate ar fi mai bine -i scoţi de mâna afară şi  te joci cu ei la aer liber. 

S-ar putea  te urască acum pentru asta, dar cu siguranţă vor ajunge ţi mulţumească mai târziuSunt convins odată cu înaintarea în vârstă, cu toţii regretăm timpul pierdut în lumea virtualătimp pe care l-am fi putut petrece bucurându-ne de natură, de soare şi de compania oamenilor în carne şi oaseşi nu a eroilor din jocurile video.