Monstruoasa coaliție împotriva lui Trump

Monstruoasa coaliție împotriva lui Trump Jared Kushner și socrul, Donald Trump Sursa: Agerpres

Dezvăluirile din ultima săptămână au scos la lumină complicitatea dintre Hillary Clinton, Partidul Democrat, dușmanii lui Donald Trump din tabăra Republicană și FBI, cimentată în jurul dosarului fostului spion britanic Christopher Steele, construit pe baza informațiilor nedovedite, furnizate de Rusia

Robert Mueller, consilierul special care anchetează imixtiunea Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite, era așteptat să facă luni noaptea prima punere sub acuzare, potrivit unei dezvăluiri făcute vineri de CNN. Conform speculațiilor presei americane, vizat era Paul Manafort, fost șef de campanie electorală al lui Donald Trump.

Însă, dezvăluirile privind implicarea lui Hillary Clinton și a Democraților în finanțarea dosarului prin care Trump a fost acuzat de „complicitate” („collusion”) cu Rusia au imprimat o nouă turnură întregului scandal.

În așa măsură încât, într- un editorial semnat de întregul colectiv de conducere, Wall Street Journal cere anchetarea nu a lui Trump și a echipei sale, ci a lui Clinton, a Democraților, a FBI și a consilierului special Robert Mueller.

Ne puteți urmări și pe Google News

Influenta publicație a fost până acum (deși nu la fel de isteric ca New York Times, Washington Post și CNN) în tabăra media care l-a atacat sistematic pe Donald Trump. Textul, semnat, repetăm, de întregul colectiv de conducere, face niște afirmații fără precedent în presa numită „mainstream”.

„Se dovedește că Rusia a căutat să semene neîncredere în sistemul politic american – ajutată și incurajată de Partidul Democrat și probabil de FBI”, se arată chiar la începutul editorialului. „Aceasta reprezintă o întoarcere cu 180 de grade față de discursul dominant din media în ultimul an și cere o investigație completă”.

„A zis cineva complicitate?”

Editorialul amintește că Washington Post, într-un articol publicat marțea trecută, a „dezvăluit” că echipa de campanie a lui Hillary Clinton și Comitetul Național Democrat (forul de conducere al partidului) au angajat firma de avocatură Perkins, care la rândul ei, prin avocatul Marc E. Elias, a angajat firma de investigații Fusion GPS și a finanțat dosarul ce „dezvăluie” așa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia; inclusiv existența unei înregistrări video cu acesta având relații sexuale cu prostituate într-un hotel din Moscova, care ar servi ca unealtă de șantaj a Kremlinului. Nici una din afirmațiile cuprinse în dosar nu a fost dovedită.

„Democrații i-au plătitpe ruși pentru a face afi rmații fanteziste despre un candidat în alegerile prezidențiale din Statele Unite.” WALL STREET JOURNAL

Dosarul a fost redactat de fostul spion britanic Christopher Steele, pe baza mai multor surse rusești.

„Faceți abstracție de intermediari și se dovedește că Democrații i-au plătit pe ruși pentru a face afirmații fanteziste despre un candidat în alegerile prezindențiale din Statele Unite”, se arată în editorial. „A zis cineva complicitate?”

Democrații au preluat finanțarea „investigațiilor” Fusion GPS de la tabăra anti- Trump din interiorul Partidului Republican, după ce Trump a câștigat nominalizarea GOP pentru prezidențiale. Altfel zis, la origine a fost o trădare a Republicanilor, numai pentru a-l împiedica pe Trump să ajungă la Casa Albă.

Audiați vinerea trecută în Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților, avocații publicației The Washington Free Beacon au recunoscut că acest organ de presă a fost primul care a finanțat dosarul compromițător. Free Beacon îi aparține miliardarului american Paul Singer, unul dintre cei mai importanți donatori Republicani și stâlp al „Establishmentului” împotriva căruia a luptat Trump.

Manevrele dubioase ale FBI au băgat Rusia în joc

Mai senzațională decât implicarea Democraților și Republicanilor în fabricarea dosarului este amestecul FBI. Serviciul secret a ajuns la un acord cu Christopher Steele, ÎNAINTE de alegeri, pentru a-și continua „investigațiile” împotriva lui Trump. Finanțarea fostului spion de către FBI a continuat și DUPĂ ce Trump a câștigat alegerile din 8 noiembrie 2016. Biroul Federal a stopat finanțarea doar când numele fostului spion britanic a fost dezvăluit de presă, în ianuarie 2017.

„Rolul FBI în amestecul Rusiei în alegeri trebuie investigat”, aruncă bomba WSJ. Echipa de conducere a publicației americane pune reflectoarele asupra lui Robert Mueller. Fost director al FBI, între 2001 și 2013, acesta a colaborat îndeaproape cu James Comey, succesorul său la șefia Biroului. Mueller a fost numit consilier șef după ce Trump l-a demis pe Comey, în luna mai, și are sarcina de a investiga amestecul Rusiei în alegeri și existența unei eventuale complicități a lui Trump cu Moscova.

Comey ancheta relația Trump – Rusia în 2016, când se afla în posesia dosarului lui Steele. „Nu este o insultă la adresa integrității dlui Mueller să spunem că îi lipsește distanța minimă necesară să conducă o anchetă credibilă a Biroului pe care l-a condus timp de 12 ani”, scrie WSJ. „El și-ar putea servi mai bine țara demisionând, pentru a preveni un viitor scandal politic din cauza conflictului de interese.” Și editorialul adaugă că dezvăluirile despre finanțatorii lui Steele ridică un „tulburător semn de întrebare” privind implicarea FBI în ceea ce a numit „campania de dezinformare a Rusiei”.

WSJ continuă: „Este dosarul (lui Steele – n.r.) declanșatorul anchetei FBI împotriva echipei de campanie a lui Trump? Comey și agenții săi l-au folosit ca pe o dovadă pentru a solicita interceptarea comunicațiilor echipei lui Trump?”

În aprilie 2017, CNN relata că FBI s-a folosit de „informațiile” din dosarul lui Steele pentru a obține mandatul de interceptare a comunicațiilor lui Carter Page, un fost consilier voluntar pe probleme de politică externă, la începutul campaniei lui Trump. Senzaționalul editorial din WSJ se numește: „Democrații, Rușii și FBI: A folosit Biroul Federal dezinformarea pentru a declanșa anchetarea lui Trump?”

Scandalul implicării Rusiei în alegerile americane e de-abia la început. Iar mizeria amenință să împroaște tot Establishmentul. Spre marea bucurie a lui Putin.

Manafort, inculpat

Fostul de șef al campaniei electorale a lui Trump, Paul Manafort (68 de ani, foto) și adjunctul său, Richard Gates (45 de ani) au fos inculpați, ieri, de autoritățile americane, pentru 12 capete de acuzare. Totuși, între aceste acuzații nu există niciuna referitoare la activitatea sa în campania lui Trump din alegerile prezidențiale. Locuința lui Manafort din Virginia a fost percheziționată de FBI în iulie. „Manafort și Gates, împreună cu alții, au conspirat intenționat și cu bună știință, pentru a frauda SUA, prin împiedicarea, obstrucționarea și evitarea funcțiilor legale ale Departamentului de Justiție și Departamentului Trezoreriei”. Consilierul special Robert Mueller a anunțat că printre acuzații se numără: „conspirație pentru spălare de bani, agent neînregistrat în străinătate, declarații false sau înșelătoare, neraportarea conturilor din bănci străine și a banilor obținuți în străinătate”.