"Între excepţii nu se numără şi faptele de corupţie, prin urmare corupţii pleacă de la închisoare sau nu mai intră. Către ce direcţie îndreaptă ţara USL? Către imunitatea politicienilor pentru corupţie? Către expulzarea din Uniunea Europeană?" se întreabă europarlamentarul PDL pe blogul său.
Aceasta consideră că liderii USL au datoria şi responsabilitatea să clarifice public poziţia Alianţei pe care o conduc faţă de acest proiect legislativ. "Tăcerea acestora nu poate fi interpretată decât ca o aprobare tacită a acestui proiect de lege care doreşte graţierea şi amnistierea corupţilor care s-au înfruptat din banii poporului. Nu este suficientă o declaraţie la televizor, ci trebuie să acţioneze pentru retragerea proiectului", spune Macovei.
Ea reaminteşte de avertismentul Comisiei Europeane, care a cerut României să nu mai dea condamnări cu suspendare pentru corupţie. "Prin susţinerea tacită a acestui proiect de lege, USL arată încă odată că nu poate să accepte că politicienii nu sunt deasupra legii şi că aceştia trebuie să răspundă pentru faptele lor la fel ca oricare altă persoană. USL dă astfel trei plame: prima, tuturor judecătorilor, procurorilor şi poliţiştilor care au muncit ca să dovedească faptele de corupţie; a doua, banului public, pentru că fiecare anchetă şi proces costă; iar a treia, fiecărui român care s-a săturat de corupţi şi vrea să îi vadă pedepsiţi ca pe ceilalţi infractori", încheie europarlamentarul PDL.
CITIŢI ŞI:

  • Ponta nu aprobă proiectul lui Mădălin Voicu privind graţierile. "Pierde voturile celor care nu au oameni în puşcărie"
  • SCOATEŢI CORUPŢII DIN PUŞCĂRII! Condamnările din anchetele DNA, aruncate la coşul de gunoi