Evenimentul Zilei > International > Monarhia, în PERICOL! Tentativă de ASASINAT asupra unui REGE. Totul s-a întîmplat în Germania
Monarhia, în PERICOL! Tentativă de ASASINAT asupra unui REGE. Totul s-a întîmplat în Germania

Monarhia, în PERICOL! Tentativă de ASASINAT asupra unui REGE. Totul s-a întîmplat în Germania

Deși monarhia cunoaște un regres în prezent, asasinatele regilor continuă să reprezinte o prioritate pentru dușmanii tronului.

Ultima tentativă de asasinat a avut loc în Germania, unde doi adolescenți au atentat la viața Regelui Thailandei, precizează Times of India.

Monarhul Maha Vajiralongkorn se plimba cu bicicleta prin apropierea aeroportului din Munchen cînd doi puști s-au apropiat de acesta și au tras asupra sa cu două pistoale cu aer.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă autoritățile germane au deschis o anchetă în acest caz. Adolescentul de 14 ani este anchetat, în timp ce cel 13 ani este pre tânăr pentru a fi pus sub acuzare.

Regele Thailandei a refuzat să depună plângere împotriva lor, însă un procuror german a afirmat că „în Germania, nu ține doar de victime să decidă dacă depun plângere”.

Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 64 de ani, a venit în vizită în Germania, țară în care are două vile, în zona lacului Starnberg.