MOMO, personajul MALEFIC care îţi poate UCIDE copilul. Un joc nou MACABRU se răspândeşte pe WHATSAPP. VIDEO

MOMO, personajul MALEFIC care îţi poate UCIDE copilul. Un joc nou MACABRU se răspândeşte pe WHATSAPP. VIDEO

Un nou fenomen extrem de periculos se răspândește în rândul copiilor din România. Peste 10.000 de copii ţi adolescenţi l-au căutat deja la telefon sau pe WhatApp pe maleficul personaj Momo, care îi îndeamnă să se sinucidă.

Amploarea pe care a luat-o și în România un joc în genul celebrului “Balena albastră”, provoacă fiori părinţilor. De această dată, copilul este supus unei serii de provocări trimise pe WhatsApp, ce culminează cu îndemnul la sinucidere adresat acestuia.

Jocul Momo ar fi apărut în Japonia și se bazează pe provocările trimise celor mici de păpușa MOMO, un personaj imaginar oribil , care te îndeamnă să-ți faci rău singur, iar la sfârșit, pentru a câștiga jocul, să te sinucizi. Isteria MOMO a provocat deja un val de sinucideri în Columbia și, se pare, circulă extrem de agresiv printre tinerii din întreaga lume.

Potrivit mărturiei Mirei Loghin, din cauza asemănării de nume cu Centrul “Lumea lui Momo” din București, cei de aici au primit în ultimele cinci luni peste 10.000 de apeluri si mesaje de la copii, probabil cu varste între 6 și 12 ani din toate colțurile țării, copii dornici să vorbească cu maleficul MOMO.

Ne puteți urmări și pe Google News

La încercările echipei de aici de a suna înapoi și de a vorbi cu părinții acestor copii, nu au reusit sa ia legatura cu ei, a declarat Mira Loghin, potrivit b1.ro.

Iată postarea Mirei Loghin de pe Facebook:

„Toti cei care spun ca Momo nu exista se inseala amarnic. Youtuberii care fac clipuri cu mine trimitandu-mi mesaje sunt fake. Isi bat joc de mine si de legenda mea, trupul meu este intr-un muzeu din Japonia. Recunosc ca am omorat oameni atunci cand eram libera, dar acum doar sufletul meu este liber. va pot controla corpurile Asa veti omora tot ce este drag. Daca vreti sa ma opresc si sa nu mai auziti de mine vreau sa trimiti mesajul acesta la 20 de persoane si grupuri. Daca tu muritorule nu o faci, la noapte vin dupa tine" - acesta este un mesaj care circula pe whats up, principala retea de socializare a copiilor nostri, care ne inspaimanta deopotriva si pe noi.

De aproape 6 luni eu si colegii mei de la Lumea lui MOMO ne traim neputinta intr-o aventura in care suntem, fie zi , fie noapte, "agresati" de copii, prin intermediul unor adulti care au creat un nou joc viral gen Balena Albastra. Stiu ca o sa va vina sa radeti, dar asta e realitatea!! Si e multa ingrijorare in mine, acum, cand va scriu. Copii carora noi adultii, le dam cu drag si buna stiinta, telefoane smart inainte de vreme cu acces total la internet, whats up, youtube pe principiul copilul trebuie sa stie de mic in ce lume traieste. Insa fara sa ne gandim apoi la modul in care un copil foloseste internetul, cu cine interactioneaza, cum comunica. Totul a inceput in august 2018 cand am inceput sa primesc cam 20-30 apeluri pe zi de la niste copii care fie radeau, fie ma intrebau daca eu sunt MOMO, ori imi cerea sa le spun sa faca ceva. Am pus pe seama unui joc de vacanta. Gluma s-a ingrosat iar numarul copiilor care sunau pe cele 3 numere ale noastre ajunsesera la peste 150-200 pe zi, multi dintre ei sunau noaptea intre 12-2 sau trimiteau mesaje sms, whats up. O parte dintre mesaje le am si acum. "Momo", "Zi" "CF?", Esti chiar tu? Nu esti adevarata, nu-i asa? Hai sa jucam un joc? Eu iti spun niste intrebari, tu raspunzi sincer? } Esti Momo, te rog raspundeee? Te iubesc". Mai am si mesaje cu f.., cu p..., inregistrari audio etc. Am incercat sa vorbesc cu cei de la Orange sa schimb aceste numere, din pacate de 2 luni am inceput procesul si nu am deloc sprijinul lor spre a-l finaliza. Am inchis telefoanele o perioada creand confuzie si suparare in randul clientilor nostri, am dezactivat whatsup-ul de pe telefoane, casuta de mesaje de pe FB. Am incercat sa sun la cateva numere in speranta ca imi vor raspunde parintii, sa le impartasesc povestea si sa stie la ce pericole sunt expusi. Am raspuns multor apeluri si mesaje, incercand sa aflu lucruri de la copii, dar mai ales sa ii asigur ca cine le raspunde nu e MOMO. Estimez ca peste 10.000 de copiii ne-au apelat in ultimele 5 luni, varstele lor fiind undeva intre 6 si 12 ani, copii care au inca nevoie de prezenta si grija noastra, au nevoie de puritate si siguranta. Am ales sa scriu acest mesaj cu gandul bun catre acesti copii expusi mintilor intortocheate ale adultilor, cu speranta ca vor citi parintii. Si vor face ceva. Pentru copiii lor. Pentru siguranta lor. Pentru protejarea copilariei. Am ales sa impartasesc parintilor, gandindu-ma ca la capatul unui fir se poate afla oricine, iar copilul nu poate fi prin natura lui, decat bun, inocent si vulnerabil. Si sa ne pese mai mult despre timpul in care copiii nostri tac.”