Până acum autoritățile au anunțat că sunt numărate peste 3.200 de persoane ucise de acest cutremur.

"Bilanţul morţilor se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite", a declarat în această dimineaţă Rameshwor Dangal, şef al serviciului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul de Interne de la Kathmandu. Dezastrul natural care a lăsat în urmă, până acum, peste 3.200 de morți, a afectat și 28 de români care se aflau în zonele cele mai puternic zguduite de seism. Patru dintre români sunt blocați pe Muntele Everest, într-o tabără pentru alpiniști.

Conform autorităților, cutremurul de sâmbătă a avut o magnitudine de 7,8 și este cel mai puternic din ultimii 80 de ani. Momentele de groază și panică au fost înregistrate video de mii de persoane care filmau diverse lucruri în momentul producerii seismului. Pe rețele sociale circulă deja sute de înregistrări video realizate în momentul în care unda de șoc seismic a lovit zonele afectate.

 


VIDEO 1. Imagini surprinse de un turist în piața Dubar din Kathmandu.VIDEO 2: Momentul în care un hotel se prăbușește, la o replică a cutremurului inițial de 7,8 grade
 VIDEO 3: Gurpaj de imagini realizat de EuroNews cu înregistrări ale camerelor de supraveghere