Moment istoric! Sonda Hope din Emiratele Arabe Unite a intrat cu succes pe orbita lui Marte. VIDEO

Sursa: Arhiva EVZ

Moment istoric! Sonda Hope din Emiratele Arabe Unite a intrat cu succes pe orbita lui Marte. Este o premieră pentru lumea arabă. Misiunea către Marte a fost un succes.

Moment istoric! Sonda Hope din Emiratele Arabe Unite a intrat cu succes pe orbita lui Marte. Prima misiune pe Marte este un real succes. Sonda Hope a intrat fără probleme pe orbită la de la prima sa încercare.
Misiunea Emirates Mars, cunoscută sub numele de Sonda Speranței, a trimis înapoi un semnal care confirmă că se află pe orbită.
Contactul cu #HopeProbe a fost stabilit din nou. Inserția pe orbita lui Marte este acum completă. Este mesajul transmis la 11:16 AM ET.
Agenția Spațială Emiratele Arabe Unite a început difuzarea în direct a sosirii lui Hope pe 9 februarie. Începând cu ora 10 dimineața pe site - ul său .

Moment istoric! Sonda Hope din Emiratele Arabe Unite a intrat cu succes pe orbita lui Marte

Sonda Hope este de așteptat să creeze primul portret complet al atmosferei marțiene. Misiunea a fost una dintre cele trei care s-au lansat pe Marte de pe Pământ. Adică roverul NASA și misiunea Chinei Tianwen-1.
Toate cele trei misiuni au fost lansate în același timp datorită alinierii dintre Marte și Pământ pe aceeași parte a Soarelui. Făcând o călătorie mai eficientă pe Marte. Speranța este prima dintre aceste misiuni care ajunge pe Marte; Tianwen-1 este așteptat să sosească pe 10 februarie și Perseverența pe 18 februarie.

Moment istoric pe Marte

Misiunea către Marte din Emirate, cunoscută şi ca Sonda Al-Amal (Speranță), a trimis înapoi un semnal care confirmă că este pe orbită.

Atunci când nava a ajuns, Sonda Al-Amal a marcat Emiratele ca fiind doar a cincea țară din istorie care ajunge la planeta roșie și o premieră pentru lumea arabă. Ambițiile misiunii nu se opresc acolo.

Sonda, cu cele trei instrumente științifice, este așteptată să creeze primul portret complet al atmosferei marțiene. Instrumentele vor colecta date din puncte diferite în atmosferă pentru a măsura schimbările zilnice și sezoniere.

Informația va oferi oamenilor de știință o idee despre cum se manifestă clima și vremea în diferitele straturi ale atmosferei marțiene. Împreună, aceasta va arăta cum energia și particulele, precum oxigenul și hidrogenul, se mișcă prin atmosferă și cum ajung să iasă de pe Marte, informează livescience.