Evenimentul Zilei > Social > Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China! Este uluitoare. FOTO
Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China! Este uluitoare. FOTO

Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China! Este uluitoare. FOTO

Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China. Sonda, lansată la sfârşitul lunii iulie din China, urmează să ajungă pe orbita lui Marte în jurul datei de 10 februarie.
Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte. Sonda spaţială chineză Tianwen-1 a trimis pe Pământ prima sa fotografie cu Planeta Roşie.
Fotografia alb-negru publicată de Administrația Națională a Spațiului din China a arătat caracteristici geologice. Printre care craterul Schiaparelli și Valles Marineris – întindere vastă de canioane pe suprafața marțiană.

Fotografia a fost făcută la aproximativ 2,2 milioane de kilometri de Marte, potrivit CNSA, care a spus că nava spațială se află acum la 1,1 milioane de kilometri de planetă.

Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China

Nava robotizată a surprins uriaşul crater Schiaparelli, precum şi câmpia Acidalia Planitia, conform CNSA.

6786187

Prima fotografie cu Marte de la sonda Tianwen-1 din China. China speră să aterizeze robotul în luna mai pe Marte.

China a turnat miliarde de dolari în programul său spațial condus de militari. A făcut progrese uriașe în ultimul deceniu, trimitând un om în spațiu în 2003. Centrala asiatică a pus bazele pentru asamblarea unei stații spațiale până în 2022.

Tocmai a sosit prima fotografie cu Marte

Marte s-a dovedit o țintă provocatoare până în prezent. Majoritatea misiunilor trimise de Statele Unite, Rusia, Europa, Japonia și India pe planetă începând cu 1960 au sfârșit prost.

Tianwen-1 nu este prima încercare a Chinei de a ajunge pe Marte. O misiune anterioară cu Rusia în 2011 s-a încheiat prematur, deoarece lansarea a eșuat.

China a trimis deja doi roboţi pe Lună . Odată cu al doilea, China a devenit prima țară care a reușit să aterizeze cu succes pe partea opusă a planetei. Toate sistemele sondei Tianwen-1 sunt în „stare bună”, a declarat CNSA.

Roverul cântăreşte 200 de kilograme şi este echipat cu patru panouri solare şi, conform programului misiunii, ar trebui să rămână operaţional timp de trei luni.

Roverul chinez are mai multe misiuni: analiza unor eşantioane de sol, a atmosferei marţiene, realizarea de fotografii şi participarea la cartografierea Planetei Roşii, screie sciencealert.