Moment decisiv pentru viitorul lui Dragnea. Ce decizie s-a luat la nivel înalt

Moment decisiv pentru viitorul lui Dragnea. Ce decizie s-a luat la nivel înalt

Audierile în celebrul ”dosar Belina” continuă, marți, la Tribunalul București unde va continua audierea martorilor.

Potrivit unor surse judiciare, la termenul de marți vor fi audiați mai mulți piloți de la firma de taxi aerian Cobrex Trans, care a efectuat mai multe zboruri pe cursele București-Belina și retur. Judecătorul vrea să afle de la acești piloți cine sunt persoanele care erau transportate și cine achita factura pentru aceste zboruri.

La termenul trecut, au fost audiați mai mulți oameni de ordine care au păzit perimetrul insulei, împotriva curioșilor. Aceștia au declarat că accesul persoanelor era strict interzis pe insulă, cu excepția unor lideri politici și a familiilor acestora. De asemenea, oamenii de ordine au mai povestit că începâmnd cu anul 2012, pe insulă au fost construite o serie de clădiri, unele de lux, cu destinația de locuit, și altele cu scopul de a funcționa unele anexe.

În acest dosar a fost trimisă în judecată Sevil Shhaideh, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Publice, Adrian Gâdea - fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, Ionela Stoian - directorul în cadrul Ministerului Dezvoltării, Mariana Gheorghiu și Rodica Gușă - angajate la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Alexandria.

Procurorii DNA susțin că Sevil Shhaideh este acuzată de faptul că ”în perioada 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, în calitate de secretar de stat, inculpata Shhaideh Sevil a inițiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare și a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel către domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman”.

În cursul lunii ianuarie 2014, după adoptarea HG 943/2013 prin care se consfințea trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean, în calitate de președinte al C.J. Teleorman, inculpatul Gâdea Adrian Ionuț a făcut demersuri astfel încât, pe baza HG 943/2013, să creeze posibilitatea încheierii a trei contracte de închiriere între Consiliul Județean Teleorman pe de o parte și o societate comercială și o altă persoană pe de altă parte. Contractele, având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani, fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

Ne puteți urmări și pe Google News