În goana după senzații tari, în cel mai mare secret, în jurul Timișoarei au început să se organizeze, de acum doi ani, orgii la care sunt invitate persoane care sunt infectate cu HIV. Participanții fac sex neprotejat, ideea jocului fiind aceeași ca și la ”Ruletă rusească”: se asumă riscul că, într-o clipă, poți pierde totul, dacă te infectezi. Asta povestesc medicii care au realizat, șocați, ceea ce se întâmplă.

Anul 2018 a fost unul fără precedent în contorizarea de noi cazuri de persoane infectate cu HIV la Centrul Regional HIV / SIDA de la Timișoara. Acest centru gestionează patru județe: Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Acum doi ani, mai mult de jumătate din noii pacienți erau din Timiș.

În 2019, trendul ascendant s-a păstrat. Numărul cazurilor nou depistate a explodat, fiind înregistrate 91 de persoane care s-au îmbolnăvit în ultimele 12 luni. ”Putem spune că e o adevărată epidemie, păstrând proporțiile”, explică medicii Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Adevărata ”epidemie” a fost însă în perioada 1989 – 1991, când au apărut majoritatea cazurilor de pacienți infectați cu HIV și despre care medicii se feresc să vorbească detaliat: ”ceva a fost”. Iar acum ”altceva” foarte grav tocmai se întâmplă.

Senzații tari: orgii fără protecție

”Am auzit că în zonă sunt locuri unde te poți întâlni pentru a practica sexul în grup. Participă și oameni din societatea înaltă. Mai nou s-a preluat această modă de afară: se face sex fără protecție și se aduce și o persoană cu HIV”, arată doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara.

Medical vorbind, contagiunea HIV nu e așa mare ca la Hepatita B, aceasta depinzând direct de prezența leziunilor în zonele de contact, dar riscul rămâne. Iar exact pericolul este căutat de acești amatori de senzații tari. ”Posibilitatea contaminării crește intensitatea senzațiilor”, după cum a relatat, pentru Evz.ro, sub anonimat, unul dintre cei care frecventează aceste ”întâlniri”.

Sursele noastre arată că s-a ajuns la aceste orgii locale după ce acelea ”consacrate”, organizate în spații publice dar secrete la Budapesta și Belgrad, nu au mai corespuns cerințelor de nou și adrenalină, tocmai pentru că străinii au pus serios accentul pe protecție.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE