Evenimentul Zilei > Social > MOARTEA vine de la ROBINET. Situaţie INCREDIBLĂ la BOTOŞANI, populaţia în PERICOL grav
MOARTEA vine de la ROBINET. Situaţie INCREDIBLĂ la BOTOŞANI, populaţia în PERICOL grav

MOARTEA vine de la ROBINET. Situaţie INCREDIBLĂ la BOTOŞANI, populaţia în PERICOL grav

Situaţie incredibilă la Botoșani. Primăria utilizează 44 km de conductă din azbociment pentru a furniza apă potabilă populaţiei.

Azbestul reprezintă o formă fibroasă a mai multor minerale naturale, fiind unul dintre componentele azbocimentului. Indiferent de tipul de azbest folosit în componența conductelor ce transportă apa, acest material este considerat cancerigen Clasa 1.

Comisia Europeană a interzis  fabricarea și comercializarea produselor care conțin azbest prin directiva 1999/77/CE care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2005. Din 2006 sunt interzise extracția, fabricarea și prelucrarea produselor care conțin azbest.

 „Singura condiție impusă de ăștia de la UE era să nu mai avem conducte de azbo în municipiul Botoșani. Acum ni s-a transmis că avem 44 de km în municipiul Botoșani. Eu când am citit acest material dle președinte, că bănuiesc că ați citit acest material, mă așteptam din partea dvs. să spuneți că trebuie să alocăm sume, cât se poate, să remediem această situație. Dvs. ar fi trebuit să știți lucrul acesta, acești 44 de km sunt în municipiul Botoșani, noi practic ne adresăm unui număr foarte mare de oameni”, a declarat Stelian Pleșca, consilier județean PNL, scriu jurnaliştii de la botosaneanul.ro.