Evenimentul Zilei > EVZ Special > Miza blocării bugetului Capitalei de către USR-PLUS. Firea: În spate se află fostul ministru al Sănătății
Miza blocării bugetului Capitalei de către USR-PLUS. Firea: În spate se află fostul ministru al Sănătății

Miza blocării bugetului Capitalei de către USR-PLUS. Firea: În spate se află fostul ministru al Sănătății

Unda de șoc provocată de respingerea bugetului Capitalei se resimte în lumea politică, Fostul edil Gabriela Firea are o explicație pentru actuala criză politică.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că adevărata miză a noului scandal dintre PNL şi USR-PLUS o reprezintă controlul spitalelor din București aflate în subordinea Primăriei Generale. Consilierii USR-PLUS au respins miercuri, bugetul prezentat de primarul Nicuşor Dan, invocând faptul că veniturile propuse  ar fi supraevaluate. Consilierii generali USR PLUS l-au acuzat pe edilul general că le-a interzis accesul la informațiile care fundamentează bugetul.

Liderul social-democrat a explicat ce vor însă cu adevărat, în opinia ei, cei de la USR-PLUS. Este vorba de controlul total asupra spitalelor, prin intermediul viceprimarului USR-PLUS, apropiat al fostului ministru al sănătății, co-fondator PLUS, Vlad Voiculescu.

Firea: Reprezentanții USR au avut un interes meschin. Vor să dispună, prin semnătură, de toate spitalele

„Consecințele sunt grave şi vor fi şi vor fi resimțite şi după posibila votare a bugetului la o proximă ședință, în care ne putem aștepta ca partenerii de Coaliție de la USR-PLUS să voteze acest buget, în urma negocierilor şi a obținerii semnăturii unice pentru spitale – că, de fapt, asta îşi doresc. (…)

Bugetul a picat pentru că, cu o singură excepție, Asta înseamnă ca viceprimarul USR-PLUS să poată să dea afară, fără nicio analiză, orice manager de spital, pentru a-l putea înlocui pe criterii politice. Mai înseamnă să poată să dispună anumite achiziții.

Lucrurile acestea au fost începute, dar ei (USR-PLUS) vor să aibă această putere şi în mod oficial. Lunile trecute, viceprimarul USR-PLUS (n.r. – Vlad Tomescu) nu a făcut altceva decât să îi cheme la el în birou pe reprezentanții spitalelor, manageri, directori medicali, şi să-i amenințe, să-i determine să plece, că sunt acolo de 20 de ani, că sunt perimați şi trebuie să vină alții.

Deocamdată, spitalele din București aflate în subordinea Primăriei Generale, arată impecabil în comparație cu cele care aparțin de Ministerul Sănătății. Şi s-a văzut asta din felul în care a fost luat cu japca spitalul Foișor, tocmai pentru că s-au făcut foarte multe investiții acolo. În 4 ani,  50 de milioane de euro. Secția ATI a fost luată de fostul ministru tocmai pentru că era impecabilă, ca în Occident”, a explicat Gabriela Firea într-o intervenție la Antena 3.

Citește și: Vlad Voiculescu a pus ochii pe șefii spitalelor. Cum vrea să o înfunde pe Firea

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.