Miturile despre vaping, spulberate de un raport internațional. Ce se întâmplă în realitate cu fumătorii care trec la vaping

Miturile despre vaping, spulberate de un raport internațional. Ce se întâmplă în realitate cu fumătorii care trec la vapingPericolul ascuns din spatele țigărilor electronice. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Fumătorii au încercat de-a lungul timpului să găsească metode alternative mai puțin nocive. Astfel au apărut diverse mituri despre vaping, însă acestea sunt spulberate de un raport internațional.

Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină (National Academy of Sciences, Engineering and Medicine - NASEM) din SUA, citată de presa internațională, a publicat un raport de referință. Potrivit acestuia, fumătorii care trec la vaping își vor reduce expunerea la substanțe nocive și cancerigene.

Astfel, cercetătorii arată clar faptul „ că trecerea completă de la fumat la țigări electronice reduce expunerea utilizatorilor la numeroase substanțe nocive și cancerigene prezente în țigările care ard tutunul”.

Public Health England, Royal College of Physicians, British Medical Association, un organism științific important din SUA, admite public faptul că: fumătorii care trec la vaping își reduc expunerea la substanțele chimice nocive, cu câștiguri semnificative în materie de sănătate publică dacă fumătorii trec exclusiv de la fumat la vaping. 

Este un moment marcant pentru industria vaping-ului deoarece s-a realizat o corecție majoră după ani de zile de informații false și înșelătoare despre țigările electronice.

Percepțiile eronate despre țigările electronice pot avea consecințe majore pentru sănătatea publică

Potrivit unui raport, în anul 2012, jumătate dintre americani considerau că țigările electronice sunt mai puțin nocive în comparație cu cele clasice. Până în 2014, numărul acestora a scăzut la 43%. Un sondaj Gallup din 2016 a arătat că jumătate dintre americani credeau că țigările electronice sunt dăunătoare pentru sănătatea publică și 60% au declarat că acestea ar trebui să fie reglementate la fel de strict precum țigările tradiționale.

Percepțiile eronate în ceea ce privește țigărilor electronice pot avea consecințe majore pentru sănătatea publică. 

O campanie de informare în care se explică faptul că țigările electronice sunt mai sigure, încurajându-i pe fumători să înlocuiască fumatul cu vapatul, a fost demarată de una dintre cele mai importante organizații din Marea Britanie, Cancer Research U.K.

„Concluziile se încadrează, de asemenea, în strategia privind nicotina a directorului FDA, Scott Gottlieb, un element cheie al acesteia implicând trecerea fumătorilor adulți la produse cu risc mai scăzut. În urma acestui raport, este mai evident ca niciodată că este nevoie de un adevărat leadership în domeniul sănătății publice pentru a asigura accesul fumătorilor adulți la informații veridice despre beneficiile trecerii la produse fără fum”, a declarat președintele American Vaping Association, Gregory Conley, pentru New York Times.

Citește articolul complet  

Ne puteți urmări și pe Google News