Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a transmis tuturor un mesaj cu scopul de a îndemna la conștientizarea rolului familiei în societate.
Cu ocazia începerii „Lunii pentru Viață”, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj către credincioși. În mesajul său, Înaltpreasfinția Sa îndeamnă la recunoașterea familiei ca fiind o realitate incontestabilă și vitală.
Mitropolitul Teofan, mesaj pentru societate
„În toată clipa, în tot ceasul și în tot anul suntem chemați să gândim la Dumnezeu și la realitatea cea mai apropiată, cea mai sfântă și cea mai curată, familia din care facem parte. În mod special, în luna martie este chemarea mai insistentă ca aceste realități sfinte să fie așezate, trăite și mărturisite cât mai adânc în ființa noastră”, a subliniat Mitropolitul Teofan.
„Mamă, tată și copil: cuvinte sfinte. Soț, soție și pruncii lor: realități binecuvântate de Dumnezeu. Zămislire, naștere, educație: fundament pentru viață, pentru neam și pentru lume. Botez, Mirungere, Sfânta Împărtășanie: lucruri care aduc sens, lumină și direcție în viață. Aceasta este realitatea vieții, aceasta este viața cea adevărată, acesta este primul gând pe care Dumnezeu l-a dat omenirii: ‹Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul!›”.
Care este rolul familiei
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a explicat că „unul constituie capul, cealaltă constituie inima și împreună cu pruncii pe care Dumnezeu i-a binecuvântat în familia respectivă arată platforma pe care se zidește existența umană reală”.
„Tata, mama și pruncii lor, această triadă binecuvântată merită toată lupta, ea este provocarea din zilele noastre, ea este și dorul celui care gândește pentru sine, gândește pentru altul și are gândul la Dumnezeu”, a concluzionat IPS Teofan.
Luna martie, dedicată familiei
În luna martie, denumită „Luna pentru viață”, se desfășoară anual mai multe activități menite să încurajeze conștientizarea rolul fundamental pe care îl are familia în societate, scrie basilica.ro.
Scopul acestei inițiative este de a crește gradul de conștientizare în societate cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu dificultăți în timpul sarcinii, astfel încât acestea să poată naște copiii cu încredere și în siguranță.