Evenimentul Zilei > Social > Mitropolitul faptelor bune în TIMP RECORD. ÎPS Ioan le-a făcut casă unor sărmani într-o săptămână I GALERIE FOTO
Mitropolitul faptelor bune în TIMP RECORD. ÎPS Ioan le-a făcut casă unor sărmani într-o săptămână I GALERIE FOTO

Mitropolitul faptelor bune în TIMP RECORD. ÎPS Ioan le-a făcut casă unor sărmani într-o săptămână I GALERIE FOTO

A făcut atâtea fapte bune încât e greu să te mai mire când face una nouă. Este vorba de mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, care pare să vrea să depășească ”recorduri” de întrajutorare a celor pe care îi numește ”frați” cu sine. În numai o săptămână a reușit să mobilizeze toate forțele necesare pentru a ridica o casă cu trei camere, pentru o familie nevoiașă.

Dumnezeu a făcut lumea în șase zile, iar a șaptea s-a odihnit, scrie Biblia, iar Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan a avut nevoie tot de o săptămână  pentru a ridica o casă unei familii sărace  cu patru copii din județul Timiș. Casa cu trei camere și dependințe a fost construită la Beregsău Mare, pentru familia Lupescu. În urmă cu o săptămână, pereții casei lor de văiugă au cedat, astfel că cei patru copii și părinții lor au ajuns sub cerul liber.

“Aflând de la un vecin despre această situație tragică prin care trece această familie cu două fete de grădiniță și doi băieți minori, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a intervenit imediat, gândindu-se să le ofere un acoperiș deasupra capului. De la gând la faptă a fost doar un pas, și în mai puțin de o săptămână de la aflarea veștii s-a înălțat o casă cu trei camere și dependințe pentru această familie. În acest context, Chiriarhul Banatului alături de alți binefăcători bănățeni s-au alăturat demersului social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei și au ajutat cu materiale și resurse umane, zidari, electricieni și instalatori”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Casa a fost ridicată în doar șapte zile, astfel că miercuri, în prezența ÎPS Ioan Selejan, a fost sfințită și predată familiei. “În actul de donație se va stipula o clauză, prin care timp de zece ani această casă nu poate fi înstrăinată. Demersul de într-ajutorare din eparhie continuă în parohia Gottlob, unde o familie, cu grave probleme de sănătate, ce locuiește într-un bordei, în condiții greu de imaginat se va bucura de ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan”, mai comunică Arhiepiscopia Timișoarei. (Sursa foto: Arhiepiscopia Timișoarei)