Evenimentul Zilei > Justitie > Mitropolia Moldovei plasează cazul episcopului Hușilor la Sfântul Sinod
Mitropolia Moldovei plasează cazul episcopului Hușilor la Sfântul Sinod

Mitropolia Moldovei plasează cazul episcopului Hușilor la Sfântul Sinod

Deși judecata episcopului Corneliu Bârlădeanu era programată pentru luni, la ora 15.00, aceasta nu a mai avut loc, după ce arhiereii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au vizionat imaginile cu înaltul prelat în plin act sexual cu un student.

 „În cursul acestei zile am vizionat înregistrarea pe care am primit-o în cursul după-amiezii de sâmbătă (…). Sunt lucruri urâte pe acea înregistrare, în contradicție totală cu morala creștină (…). Unul din personajele care apare în înregistrare seamănă mult cu Episcopul Hușilor. Nefiind specialist, nu pot spune că el este. Seamănă mult cu el. E posibil să fie el”, a declarat vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Marian Timofte, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Se va cere, probabil, o expertiză

Prelatul a declarat că e posibil să fie solicitată o expertiză din partea unei instituții independente pentru a stabili cu certitudine dacă unul din personajele care apare în film este Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. „Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va sesiza Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, care are competențe pentru rezolvarea acestui caz”, a precizat Marian Timofte.

Episcopul Hușilor nu a mai fost chemat la audieri, fiind judecat în lipsă

Reprezentantul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a menționat, totodată, că Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, nu a fost chemat la noi audieri: „Nu a mai fost chemat. Nu cred că ar mai spune altceva decât că este nevinovat”. Acesta a explicat că, până la luarea unei decizii de către Sfântul Sinod, Corneliu Bârlădeanu poate sluji. „Singura autoritate care poate opri de la slujire un ierarh este Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care urmează să se pronunțe”, a declarat vicarul administrativ Marian Timofte.