Editura Evenimentul si Capital

Misterul GEMENELOR DESPĂRȚITE la NAȘTERE. Părinții cred că FIICA lor declarată MOARTĂ TRĂIEȘTE. O așteaptă acasă!

Autor: | | 0 Comentarii | 6669 Vizualizari

De 30 de ani încoace, doi părinți speră că fiica lor să le apară acasă. Li s-a spus că una dintre gemenele lor a murit la câteva zile după naștere, dar nimeni nu le-a arătat trupușorul bebelușului. După, în timp, s-au întâmplat lucruri ciudate. Polițistul din sat i-a luat la întrebări: „De ce nu ați făcut buletin fetei, la 14 ani?”. „De ce nu și-a înnoit actul la 25 de ani?”, a venit întrebarea șefului de post, după alți ani. Tot ceea ce au soții Stoican de pe urma copilei lor este un certifi cat de deces. Și gândul că, totuși, a doua fi ică de fapt trăiește. Doar sufl etul le spune asta. Practic, nu au nicio dovadă, iar piesele acestui puzzle sunt puține și aproape imposibil de compus cu ele un tablou coerent.

Adam și Maria Stoican sunt intrați binișor în a doua jumătate a vieții. Dintotdeauna au trăit în satul Cârșie, comuna Sichevița din județul Caraș-Severin. Nu au cine știe ce școală. Bărbatul cântă însă dumnezeiește la saxofon. Undeva, în adândul inimii, simte că talentul l-a moștenit fiica lui a doua, Ana, oficial declarată moartă, la cinci zile de la naștere.

Anul acesta, tânăra ar fi împlinit, ca și sora ei geamănă, Mărioara, 30 de ani. Părinții șiau făcut în sfârșit curaj să spună, în ziar, povestea, în speranța că poate fata citește și vine acasă.

„Vă rugăm să scrieți”

Adam și Maria s-au îmbrăcat în haine de duminică, el cu cămașa albă apretată și costum negru. E un moment solemn întâlnirea în care relatează cele mai bizare cinci zile din viața lor.

Pe 17 decembrie 1988, Maria, care avea vreo 20 de ani, a ajuns la Moldova Nouă, la spital, să nască. A adus pe lume două fete: Ana și Mărioara. „Erau micuțe, aveau puțin peste un kilogram fiecare”, își amintește mama. Toate trei au fost trimise la Spitalul Județean Reșița. „Fetele erau puse la incubator, eu mergeam să le alăptez. După cinci zile, una dintre ele nu mai era. Am întrebat unde este Ana mea. Asistentele m-au luat și m-au dus într-un cabinet, miau făcut o injecție și apoi miau spus că Anuța a murit. Mi-au dat să iscălesc o hârtie că aș fi de acord să incinereze copilul. Eu de mort nu l-am văzut, mort. Nu mi-au arătat-o pe Ana, doar m-au pus să iscălesc că nu o iau acasă”, spune Maria. „Eram un copil atunci, nu înțelegeam”, mai arată femeia. În final, s-a externat cu un singur copil, Mărioara, și cu un certificat de deces pe numele celeilalte fete. Nici acum nu știe de ce, după dispariția fetei, soțul ei a fost chemat la procuratură. Ca și medicul care le-a adus pe fete pe lume. I-au spus asistentele că în noaptea nașterii doctorul ar fi venit băut să o asiste, și, din greșeală, ar fi sucit umărul copilei, și i-ar fi apăsat capul. Dar Maria nu își amintește să fi avut fetița în gips, în cele 5 zile cât a hrănit-o la propriul sân, sau să o fi văzut strâmbă: „Fata era normală. În final, m-au trimis cu salvarea la Sichevița. Vă rugăm să scrieți”.

Satul fără oameni

Halep-Serena. Cine e NOUL ANTRENOR, cati bani a castigat Simona, ce turneu urmeaza!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI