Misterele mortii Patriarhului

Misterele mortii Patriarhului

Colegiul Medicilor va lamuri daca operatia ar fi trebuit amanata.

Pana la finalizarea anchetei, si ora decesului ramane necunoscuta

Apropiatii Patriarhului Teoctist ii acuza pe medicii de la Fundeni ca nu s-au comportat corect in cazul Prea Fericitului.

Nicolae Ursea, cel care il trata pe Teoctist de 21 de ani, sustine ca interventia trebuia amanata, iar soferul Patriarhului, Costel Calapod, afirma ca medicii au ascuns decesul acestuia vreme de o ora. Timp de doua-trei saptamani, Colegiul Medicilor va desfasura o ancheta la Fundeni.

„Nu avea infectie urinara”

Intr-un interviu acordat ziarului „Ziua”, doctorul Nicolae Ursea a declarat ca Prea Fericitul trebuia tratat intai cu antibiotice, apoi cu bisturiul, intrucat avea o infectie urinara care impunea amanarea interventiei.

Pe de alta parte, medicii de la Spitalul Fundeni sustin ca decizia lor de a-l opera pe Patriarh a fost corecta. „Nu avea o infectie urinara. Urocultura a iesit sterila”, ne-a declarat profesorul Ioanel Sinescu, seful Clinicii de Urologie Fundeni.

Acesta spune ca este posibil ca medicul personal al Patriarhului, de specialitate nefrolog, sa fi confundat simptomele pe care le da adenomul de prostata cu cele ale infectiei urinare.

A refuzat sa poarte sonda permanenta

Desi suferea cu inima (avea insuficienta cardiaca, tulburari de ritm si vasele de sange ingrosate), medicii de la Fundeni au decis totusi sa-l opereze. In urma evaluarii riscurilor pe care le presupunea interventia chirurgiala, sansele de reusita erau de aproximativ 60%.

„Operatia avea o dificultate medie, dar, in cazul Patriarhului, a fost vorba despre un organsim cu rezervele biologice epuizate”, a declarat Sinescu. Medicul spune ca i-a propus Patriarhului si varianta montarii unei sonde urinare permanente, dar acesta a refuzat-o.

Desi initial medicii au ales sa ii faca o anestezie mai putin solicitanta (anestezie in coloana vertebrala prin care corpul amortea de la brau in jos), in cele din urma au optat pentru cea generala, destul de riscanta pentru un om trecut de 90 de ani. Medicul Dan Tulbure, seful clinicii Anestezie Fundeni, a declarat insa ca problemele au aparut pentru ca „tot sistemul cardiovascular era afectat”.

Ora la care a murit Patriarhul ramane un mister. Medicii spun ca interventia a inceput la 8.30 si s-a terminat in jurul orei 10.00. „O jumatate de ora a durat anestezia, 40 de minute interventia. Doua ore, Patriarhul a fost bine, iar la 12.00 au inceput complicatiile. A fost resuscitat patru ore si jumatate”, a declarat doctorul Sinescu.

Apropiatii Patriarhului sustin insa ca Prea Fericitul a murit mai devreme cu o ora. „Nu putea sa moara la 17.00! De la 10.00 a inceput agitatia, iar la 12.00 asistentele fugeau dupa aparatele pentru resuscitare. Intre 12.00 si 14.00, a fost forfota cea mai mare, iar la 16.00 s-au potolit”, ne-a declarat soferul Costel Calapod, cel care a fost internat impreuna cu Patriarhul.

Cititi si:

Noul Patriarh va fi ales prin vot

Cinci ore intre chirurg si Dumnezeu

A inceput deja lupta in Sinod

BICHIR: Incepe negocierea voturilor

Patriarhul Romaniei, votat de Frunzaverde, Milut si Onaca

Profetia unui preot grec

Ultimele zile, ultimele ore

Priveghi cu credinciosi si politicieni

"Era Dumnezeul nostru"

Inmormantarea, ca o Inviere               

Pelerinaj cu lesinuri in Dealul Mitropoliei 

"Multa lume l-a iubit intru harul sau sfant" 

Teoctist spunea: "Sa nu fii povara nimanui" 

Inmormantarea patriarhului

Inmormantat cu si suspine si flori

Teoctist, doborat de o eroare medicala?

Ne puteți urmări și pe Google News