Mișcarea de dans de bază care paralizează fetițele din China

Mișcarea de dans de bază care paralizează fetițele din China sursa: odditycentral.com

Podul pe spate, o mișcare crucială în dansul popular chinezesc, este principala cauză a leziunilor grave ale coloanei vertebrale la copii de numai cinci ani, lăsând mii de copii paralizați pe viață. Studiile au constatat că procentul de leziuni ale măduvei spinării cauzate de backbends a explodat de la doar 4% între 1992 și 2002 la 33,9% din toate leziunile coloanei vertebrale pediatrice între 2015 și 2019. Din 2005, peste 1.000 de copii au rămas paralizați după ce au făcut backbends la cursurile de dans, ceea ce face ca această mișcare să fie cea mai mare amenințare de paralizie pentru copiii mici din China.

Instructorii de dans nu ar trebui să aplice presiune externă asupra spatelui inferior al copilului, în special pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, grupul de vârstă cel mai predispus la leziuni legate de dans. Antrenamentul de flexibilitate ar trebui să fie dezvoltat în timp, cu perioade de antrenament mai scurte și o intensitate mai mică în etapele inițiale.

Dans periculos în China

Cu toate acestea, popularitatea dansului popular în China a atras un număr mare de profesori neexperimentați care pur și simplu nu înțeleg pericolele pe care le implică practicarea de către copiii mici a unor mișcări precum flexia pe spate. Medicii avertizează că, deși coloana vertebrală a copiilor este foarte flexibilă, nu același lucru se poate spune despre măduva spinării, care nu se poate adapta la întinderea excesivă provocată de schimbările semnificative de postură.

Cele mai multe leziuni legate de backbends sunt clasificate ca leziuni acute pediatrice ale măduvei spinării în hiperextensie (PAHSCI), o afecțiune atât de des asociată cu această așa-numită mișcare de dans de bază încât este cunoscută în mod obișnuit sub numele de „paralizie de backbend”. Aproximativ 70% dintre pacienții cu PAHSCI suferă leziuni grave pentru care nu există tratament, lăsându-i legați de scaune cu rotile pentru tot restul vieții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Guo și alți ortopezi din China încearcă în prezent să sensibilizeze populația cu privire la pericolele mișcării backbend și să scutească mii de copii, în special fete tinere, de o viață în scaune cu rotile, paralizate de la brâu în jos.

sursa: odditycentral.com