Mirosul neplăcut emanat de organism ne pune în situații jenante, acestea nefiind plăcute nici pentru cei din jurul nostru. Unele persoane, fără să își de-a seama, fac greșeli de igienă. Mirosul neplăcut poate avea și alte cauze, cum ar fi unele alimente sau anumite boli.
Nimănui nu îi place să miroase urât, așa că fiecare dintre noi avem grijă ca igiena personală să fie cât mai riguros făcută. Deși ne dorim ca trupul nostru să fie curat și să nu emane mirosuri neplăcute, facem greșeli minore, fără ca măcar să conștientizăm acest lucru.
Pentru a evita să emanăm un miros neplăcut, trebuie să avem grijă la alimentație, dar nu numai. Unele alimente, medicamente, situații medicale sau emoții fac ca organismul nostru să emane mirosuri neplăcute.
Obiceiuri care determină organismul să emane mirosuri neplăcute
Mâncărurile condimentate
Capsaicina este o substanță chimică din componența ardeiului iute care ne dă senzația de fierbințeală. De asemenea, usturoiul și ceapa sunt printre alimentele vinovate de mirosurile neplăcute.
Pentru a scăpa de respirația urât mirositoare cauzată de ceapă sau usturoi poți mânca mere crude, salvie sau salată verde.
Legume crucifere
Sulful este o substanță care se găsește în multe legume. Odată ajuns în organism, el eliberează mirosuri neplăcute prin porii noștri. Printre legumele bogate în sulf se numără broccoli, conopida și varza.
Astfel de legume au multe proprietăți nutriționale, așa că nu te gândi să le elimini din alimentație. Pentru a neutraliza substanțele chimice care provoacă mirosuri neplăcute, fierbe legumele în apă sărată.
Carnea
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că mirosurile neplăcute emanate de organism pot fi influențate de consumul de carne. Persoanele vegetariene sunt considerate mult mai atractive.
Carnea este totuși un aliment important pentru un organism sănătos. Nu o elimina de tot din alimentație, ci ai grijă să nu o consumi în exces.
Diabetul
Mirosul respirație noastre poate fi influențat de unele boli. Respirația persoanelor care suferă de diabet poate avea miros de acetonă. Acest lucru este cauzat de acizii numiți cetone, eliberați de organism.
Atunci când acest simptom apare, este semn că organismul rămâne fără insulină și trebuie să ceri ajutor medical.
Stres
Mirosurile neplăcute emanate de organism au multiple cauze. Printre ele se numără și stresul. În perioadele în care ai mai mult de lucru sau treci prin situații dificile, glandele apocrine devin mai active. Acestea se găsesc acolo unde crește părul, cum ar fi în zona axilei.
Odată ce aceste glande devin mai active, bacteriile interacționează cu transpirația și pot produce mirosuri neplăcute.
Sinusurile
Atunci când îți curge nasul, respirația ta poate deveni urât mirositoare. Acest lucru se întâmplă din cauza mucusului în exces ce se scurge în gât.
Respirația urât mirositoare poate fi cauză de o problemă a sinusurilor. Dacă întâmpini astfel de probleme, este indicat să mergi la medicul ORL.