Mirosul de mucegai este o problemă des întâlnită, mai ales, toamna, iarna, când temperaturile scad și afară se răcește brusc. Multora le creează probleme și disconfort. Sunt metode eficiente de a scăpa de mucegai și de mirosul acestuia din încăperi. Trebuie să știi ce pași trebuie de întreprins.
Mirosul de mucegai este pentru unele persoane o problemă foarte frecventă, mai ales, în perioada de toamnă, când gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă și le depozitează în cămară sau pivniță.
Metoda eficientă care te scapă de mirosul de mucegai
Atunci când mergi să iei din borcanele cu dulceață, gem sau murături te lovești de mirosul înțepător. Poți scăpa de această problemă, dacă cunoști modalitatea.
Specialiștii sunt de părere că principala cauză a mucegaiului este nivelul ridicat de umiditate. Atunci când încăperea în care obișnuiești să depozitezi conservele este în interiorul locuinței, trebuie să începi prin a curăța toate suprafețele afectate.
Înlătură urmele lăsate de mucegai și apoi elimină pe cât posibil sursele de umiditate. Poți chiar să amplasezi în cămară un dezumidificator, precum și un purificator. Acesta pot fi folosite dacă nu consumă multă energie electrică.
Umiditatea – cauza de apariție a mucegaiului
Totuși, dacă pivnița sau cămara în care s-a format în afara locuinței, atunci trebuie să ai grijă atât de sursele de umiditate atât din interiorul încăperii, cât și din afara acesteia.
În aceste condiții, specialiștii recomandă să creezi o pantă în apropierea acesteia. Astfel încât terenul din apropierea casei să fie înclinat. În acest fel, apa nu va rămâne lângă perete.
În apropierea beciului se va crea un sistem de drenaj. Astfel, sursa principală a umidității va fi îndepărtată. Drept urmare, va dispărea mucegaiul și mirosul său înțepător.
Totodată, trebuie să fii atent și la țevile de scurgere, dacă acestea se află montate în apropierea cămării sau a pivniței, pentru a preveni ca apa să se înfiltreze și să apără pe viitor mucegaiul, potrivit fanatik.ro.