Miron Mitrea, la proces: Am fost un prost când l-am ales pe Sergiu Sechelariu să construiască locuinţa mamei mele
Editura Evenimentul si Capital

Miron Mitrea, la proces: Am fost un prost când l-am ales pe Sergiu Sechelariu să construiască locuinţa mamei mele

13-02/06_Mitrea_CP-465x390
Autor: | | 18 Comentarii | 3434 Vizualizari

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat luni că a fost 'un prost' atunci când l-a selectat pe fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu să efectueze lucrări la casa mamei lui din localitatea Voluntari, susţinând că i-a dat acestuia 30.000 de dolari fără chitanţă, bani pe care nu i-a mai recuperat.

Miron Mitrea a dat o declaraţie luni în faţa unui complet de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care este judecat pentru corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. 'Am fost prost. În momentul în care mi-am selectat partenerul în Sergiu Sechelariu pentru construcţia casei mele, am fost un prost. Cine face o prostie este un prost. Şi mi-o asum. Sunt victima deciziei mele', a spus Miron Mitrea după terminarea procesului.

A spus că a pierdut banii la poker

În sala de judecată, Mitrea le-a detaliat judecătorilor modul în care l-a cunoscut pe Sergiu Sechelariu, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, şi motivele pentru care a ales ca firma acestuia să îi renoveze casa. Mitrea a recunoscut că i-a dat lui Sergiu Sechelariu 30.000 dolari, fără chitanţă, bani pe care nu i-a mai recuperat, susţinând că acesta avea datorii la poker.

La începutul declaraţiei, Miron Mitrea a spus că mama sa este fiica primului şi singurului editor de limba română din Transilvania sub Imperiul Austro-Ungar, bunicul său fiind un om bogat. După moartea tatălui său, Mitrea a spus că mama sa a plecat în 1988 în Germania, unde a primit cetăţenia germană, fără însă a primi şi pensie. Pentru a se întreţine, ea a lucrat ca guvernantă, deşi avea studii superioare şi cunoştea cinci limbi străine.

Procesul mamei

După Revoluţie, mama sa revenit în România, iar în paralel a dat statul german în judecată, reuşind să câştige în instanţă plata retroactivă a pensiei.

Cu banii obţinuţi din pensie, la care s-a adăugat suma de 250.000 de dolari rezultaţi din vânzarea unei vile din zona Cişmigiu, au hotărât să cumpere o casă, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2001, în localitatea Voluntari.

Miron Mitrea a detaliat apoi modul în care l-a cunoscut pe Sergiu Sechelariu

El a explicat că, în perioada 1996-1997, era secretar general PSD, după care a devenit vicepreşedintele partidului. Cum regula era ca vicepreşedinţii PSD să se ocupe de mai multe judeţe, Mitrea susţine că a primit în coordonare cinci judeţe, printre care şi judeţul Bacău, unde a efectuat des vizite.

Deşi organizaţia judeţeană a PSD din Bacău era una puternică, fiind condusă de Viorel Hrebenciuc, totuşi PSD nu reuşise înainte de 1996 să câştige şi Primăria Bacău, astfel încât una dintre mize era atragerea de partea PSD a primarului independent Dumitru Sechelariu.

În continuare, Mitrea le-a spus judecătorilor că Revelionul anului 2000 l-a petrecut la Bacău, într-un restaurant deţinut de firma Vertcon.

'După ora 12,00, Dumitru Sechelariu şi-a spus condiţiile: numirea fratelui său Sergiu Sechelariu ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor în viitorul guvern', a adăugat Mitrea, lucru cu care a fost de acord.

Extinderea vilei

În anul 2001, Sergiu Sechelariu a fost numit secretar de stat prin decizia prim-ministrului de atunci, Adrian Năstase, însă Mitrea spune că Sechelariu avea o pregătire profesională 'destul de slabă'.

Tot în anul 2001, familia Mitrea a hotărât să extindă imobilul cumpărat recent, iniţial în regie proprie, însă deputatul PSD susţine că a avut o discuţie cu Sergiu Sechelariu, care l-a convins că este mai ieftin ca lucrările să fie efectuate prin intermediul unei firme, deoarece nu se plătea TVA, fiind aleasă în acest sens societatea Vertcon, deţinută de Sechelariu.

Miron Mitrea a mai arătat că prima ofertă a lui Sechelariu a fost de 1,5 miliarde lei vechi pentru construirea a 150 mp, însă suma a crescut la 2,5 miliarde lei vechi, pentru ca în final să fie plătiţi 3,5 miliarde lei vechi, sumă care i s-a părut şi la acea vreme ca fiind nejustificat de mare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate