Evenimentul Zilei > Justitie > Mirela Vaida, scoasă din minți de decizia luată de procurori în cazul femeii care a atacat-o cu un bolovan
Mirela Vaida, scoasă din minți de decizia luată de procurori în cazul femeii care a atacat-o cu un bolovan

Mirela Vaida, scoasă din minți de decizia luată de procurori în cazul femeii care a atacat-o cu un bolovan

Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct”, Mirela Vaida, este foarte supărată pentru că fapta femeii care a atacat-o nu a fost încadrată la tentativă de omor.

Mirela Vaida este foarte supărată pentru că femeia care a atacat-o, și împotriva căreia a depus plângere, nu este judecată pentru tentativă de omor. Anchetatorii nu au făcut o expertiză care să demonstreze că nu ar fi putut să oprească piatra dacă ar fi ajuns la prezentatoarea emisiunii „Acces Direct”.

Mirela Vaida, disperată pentru că oamenii legii nu au încadrat fapta la tentativă de omor

Mirela Vaida a mai afirmat  că oamenii legii nu au ţinut cont de ameninţările venite în urma atacului, făcute de faţă cu poliţia, nici de celelate pietroaie aduse de atacatoare. Agresoarea este judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi violarea sediului profesional. Omul de televiziune a fost atacat în direct, în timpul emisiunii pe care o realizează.

Agresoarea a fost trimisă în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri, şi nu pentru tentativă de omor, aşa cum a cerut victima. Mirela Vadia spune că va cere schimbarea încadrării juridice pentru femeia care a agresat-o, pentru că, spune ea, i-a pus viaţa în pericol, conform Antena 3.

„Nu am cuvinte să-mi exprim indignarea, frustrarea, teama cu care trăiesc din acel moment. Se face o lună de la atac şi acele femei poate sunt chiar libere. Dar nu am ce să cer unor femei bolnave, fără adăpost”, a afirmat Mirela Vaida.

Agresoarea a revenit în luna mai

În luna mai, agresoarea a vrut să o atace din nou pe prezentatoare, dar nu a mai reușit să intre în sediul televiziunii. Lăsată în libertate de procurori, după primul atac, femeia a încercat din nou să ajungă la Mirela Vaida. De această dată nu a mai reușit să intre în studio, deoarece ușile erau închise.

Drept urmare, ea s-a dezbrăcat complet și a spart mai multe geamuri și până să intervină autoritățile a zbierat din nou că o va omorî pe Mirela Vaida.„Este tentativă de omor. Cum de este liberă această femeie? Suntem într-o junglă? Nu, suntem într-un stat cu legi, unde cetățenii trebuie să fie protejați”, declara Mirela Vaida la vremea respectivă.