Mircea Lucescu și rețeta succesului. Greșelile făcute de Hagi la începutul carierei 

Mircea Lucescu și rețeta succesului. Greșelile făcute de Hagi la începutul carierei  Mircea Lucescu. Sursa foto: Facebook/ Mircea Lucescu, antrenorul echipei nationale de fotbal

Se scrie deja o altă filă a Naționalei de Fotbal a României cu Mircea Lucescu la cârmă. Cel mai bătrân, dar și titrat antrenor din lume a venit să ducă echipa cât mai departe la Cupa Mondială din 2026. Acesta a fost prezent la podcastul Fain și Simplu moderat de Mihai Morar. El a vorbit despre ce are nevoie un antrenor să fie de succes. De asemenea, el a adus în discuție și greșelile pe care le-a făcut Hagi la începutul carierei de antrenorat. 

Lucescu este de părere că un jucător trebuie să aibă temperament, dar și experiența obținută prin confruntarea evenimentelor pentru că acesta își formează ulterior caracterul. 

Lucescu spune de ce are nevoie un jucător pentru a fi un antrenor de succes

„Nu plouă cu caractere. Ți-l construiești zi de zi. Din acești oameni se formează personalitățile, oamenii cu caracter și cu un comportament cotidian foarte important. Din oamenii cu personalități se formează liderii, iar din lideri antrenorii”, a spus Mircea lucescu în cadrul podcastului lui Mihai Morar.

Nu este de ajuns pentru a deveni antrenor doar de un jucător instinctiv, cu un temperament vulcanic. El trebuie să treacă prin toate etapele. Chiar dacă un antrenor ar apărea fără să aibă o bază solidă, la fel de repede ar dispărea. 

„E foarte important ca cei care termină activitatea de jucător să înțeleagă că acest lucru nu-i de ajuns. Sunt foarte mulți jucători care au vrut să fie  imediat antrenori și nu au putut să facă față pentru că e cu totul altă meserie”, a completat Lucescu., 

Unde a greșit Gică Hagi în cariera sa de antrenor?

De asemenea, el a spus că și legendarul Gică Hagi s-a aflat în această situație, mai ales că el a trecut direct la antrenorat.

„Dacă ar mai fi stat un an, un an jumătate lângă mine…să vadă diferența dintre un jucător și un antrenor”, a completat Lucescu. 

În 2004, Gică Hagi a devenit antrenor la echipa Galatasaray, iar secund îi era Gavril Balint. Atunci cei doi au spus că în cadrul  unei emisiuni că sunt mai importanți jucătorii decât antrenorul. Atunci, Mircea Lucescu i-a atras atenția lui Hagi. „Regele fotbalului” a recunoscut, în cele din urmă, că meseria de antrenor este cea mai grea. 

„Cultura lui fotbalistica este excelentă. L-a ajutat lucrul acesta foarte mult. L-a ajutat simțul formidabil de a descoperi talente și a le face să crească…unde cred eu că nu a reușit să țină acești jucători încă 3-4 ani…aceasta a fost o problemă de business. Dacă ar fi reușit să îi țină și pe ăștia ar fi putut să câștige campionatul pentru că până la urmă asta este foarte important”, a transmis Lucescu. 

Echipele nu sunt competitive deoarece nu au un nucleu de jucători care să ducă înainte filosofia unui club, a unei echipe, a unui președinte. Acest lucru este absolut necesar, mai ales că nu trebuie ca în fiecare an să se schimbe 5-6 jucători imediat. 

„Noi când am obținut rezultatele alea extraordinare înainte de 90 era pentru că era foarte clar că orice suporter știa pe dinafară componența echipei lui. Sigur se făceau transferuri trei-patru jucători maxim la o perioadă de trei-patru ani. Acum se schimbă unul după altul și e greu. Și pentru suporteri e foarte greu pentru că ei se îndrăgostesc de jucători”, a concluzionat antrenorul Naționalei. 

Întregul podcast poate fi urmărit aici.

Ne puteți urmări și pe Google News