Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Lucescu, PUS LA ZID de un fotbalist: „Din cauza lui mi-am încheiat cariera!”
Mircea Lucescu, PUS LA ZID de un fotbalist: „Din cauza lui mi-am încheiat cariera!”

Mircea Lucescu, PUS LA ZID de un fotbalist: „Din cauza lui mi-am încheiat cariera!”

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, a scris istorie alături de Șahtior Donețk, dar nu toți foști săi elevi l-au agreat pe „Il Luce”.

Fostul atacant nigerian Julius Aghahowa a îmbrăcat tricoul „minerilor” în perioada 2009-2012, pe vremea când Șahtior era pregătită de Lucescu. Nigerianul îl acuză astăzi pe tehnicianul român că i-a distrus cariera. „Il Luce” a condus gruparea din Donețk din 2004 până în 2016, timp în care a câştigat zeci de trofee, campioantul, Cupa sau Supercupa, cel mai important fiind Cupa UEFA în 2009.

N-am avut nicio problemă la Şahtior până când a venit Mircea Lucescu. De la bun început nu a avut o relaţie bună cu liderii vestiarului şi oamenii care au scris istorie pentru acest club au fost daţi la o parte. Cu toţii au fost înlocuiţi de brazilieni, unii pe care nu-i recomanda tot timpul profesionalismul, fiind cazuri când veneau la antrenament direct de prin discoteci. Ei nu făceau mai nimic şi tot erau titularizaţi.

Era o atmosferă tensionată, dar ne prefăceam că totul e bine. Oricum, Lucescu avea grupul lui de jucători, brazilienii, care nici nu ne pasau. Problemele cu mine au început de la bani şi de la impresarul meu, comisionul nefiind împărţit în toate părţile şi aşa am ajuns să nu mai joc. Nu eram tratat corect, am simţit asta, şi am hotărât să-mi închei cariera din cauza acestui om. Nu am mai vrut să trăiesc o asemenea dezamăgire”, a spus Julius Aghahowa, conform footballua.tv.