Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Badea în luptă cu coronavirusul. El a găsit motivul și vinovații
Mircea Badea în luptă cu coronavirusul. El a găsit motivul și vinovații

Mircea Badea în luptă cu coronavirusul. El a găsit motivul și vinovații

Cunoscutul realizator TV, Mircea Badea, a comentat în stilul caractereistic epidemia de coronavirus, devenită deja subiectul momentului. În stilul său caracteristic, el a identificat si motivele și vinovații.

 

„Observați isteria mondială pentru un căc_t de virus rezultat din faptul că niște boi nu se spală pe mâni. Parcă până săptămâna trecută o ardeam că salvam planeta. Noi, niște puțoi care suntem perisabili din orice căc_t, salvăm planeta?!?!?!?!? Nu suntem în stare să ne spălăm propriul c_r nespălat”, a scris Mircea Badea pe pagina sa de Facebook.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

Sâmbătă dimineață autoritățile chineze, au anunțat că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în decembrie a făcut în total până acum în provincia Hubei (de unde s-a și declanșat) 258 de morţi, plus încă un deces înregistrat în altă provincie. Toți cei 259 de morți de până acum sunt în China. Numărul persoanelor contaminate în întreaga țară se ridică la peste 11.000.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau șerpi și lilieci. Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc în mod tradiţional sărbătorirea Anului Nou chinezesc.

În prezent s-au semnalat cazuri de îmbolnăvire în peste 20 de ţări.