Mircea Badea, declarație răutăcioasă despre câțiva dintre colegii săi de la Antena 1. Vedete la iUmor, atacate de prezentator

Mircea Badea, declarație răutăcioasă despre câțiva dintre colegii săi de la Antena 1. Vedete la iUmor, atacate de prezentator

Mircea Badea a făcut o serie de declarații răutăcioase despre câțiva dintre colegii săi de la Antena 1, mai precis despre vedetele emisiunii iUmor. Ce a declanșat scandalul e greu de intuit, dar sunt de așteptat replici pe măsura atacului.

Declarațiile au venit după tevatura iscată de difuzarea, pe Netflix, a comediei Teambuilding, din a cărei distribuție fac parte mai mulți actori de comedie prezenți constant la emisiunea iUmor.

Pelicula este o satiră despre viața din corporații și a fost lansată în toamna anului 2022 în cinematografe. A generat extrem de mult reacții și datorită faptului că 30% dintre români lucrează în companii multinaționale. În timp ce unii spun că s-au regăsit în personaje, alții critică mult limbajul, pentru că ar fi prea vulgar. Sunt și voci care spun că glumele nu sunt dintre cele mai bune.

Reacția lui Mircea Badea

Prezentatorul Mircea Badea a comentat această dispută și a spus că nu are intenția să vizioneze pelicula. „În România se ceartă oamenii acum rău, unii cu alţii, în legătură cu un film de mare succes, înţeleg: „Teambuilding“. Fiecare se simte dator să aibă o reacţie, iar reacţia în general e viscerală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mie nici nu mi-a trecut prin cap să mă uit la filmul Teambuilding. Toți oamenii care acum comentează au fost chitiți să se uite la pelicula din România. Nu o să mă uit la el pentru că viața este scurtă și am atât de multe alte lucruri de văzut.

Eu sunt gata să admit public, fără niciun fel de problemă și fără să mă uit, că este cel mai bun film făcut vreodată pe planetă. Care este cel mai bun film de pe planetă? Teambuilding. Iar dacă trebuie să zic că este cel mai prost, atunci zic că este cel mai prost. Accept cu bucurie ambele variante, doar ca să scap de subiect pentru că nu mă interesează deloc. Sunt pur și simplu uluit că atâta lume din România se ceartă pe comedia asta", a spus Mircea Badea, la emisiunea „În gura presei“, de la Antena 3.

Succes uriaș

„Teambuilding“ este filmul românesc cu cele mai mari încasări în cinematografe din ultimii 30 de ani (4,65 milioane de dolari). Marea dispută online a apărut însă doar după ce pelicula a apărut pe Netflix, pe 1 ianuarie 2023. Scenariul este scris de Alex Coteț, iar regia este semnată de Matei Dima, Micutzu și Alex Coteț.

Matei Dima, alias BRomania care joacă și rolul principal în acest film spune că se aștepta să apară controverse, dar că pelicula reflectă realitatea. „Cu siguranță mă așteptam la critici. Cele mai multe dintre acestea au fost foarte light, majoritatea au avut în vedere limbajul sau umorul. Acest tip de limbaj este reprezentativ pentru corporații, iar umorul este subiectiv. Noi ne-am propus să surprindem anumite pasaje și acțiuni din viața de corporație și să le expunem într-un mod cât mai amuzant.

La nivel de umor, noi ne încadrăm în zona de satiră. Cred că asta funcționează cel mai bine la români: să ai grijă să nu fie prea real și prea luat în serios, dar nici parodie. Este un film cu de toate: cu glume facile, cu umor de situație, cu umor negru pe alocuri, așa cum cred eu că ar trebui să fie o comedie. Însă umorul este subiectiv, iar intenția noastră cu această comedie a fost să-i facem pe oameni să râdă“, a declarat Matei Dima pentru Adevărul.