Evenimentul Zilei > Politica > Mircea Badea, atac dur la adresa lui Iohannis! „Cât tupeu! Băi Werner, nu cumva ai greșit țara și epoca?”
Mircea Badea, atac dur la adresa lui Iohannis! „Cât tupeu! Băi Werner, nu cumva ai greșit țara și epoca?”

Mircea Badea, atac dur la adresa lui Iohannis! „Cât tupeu! Băi Werner, nu cumva ai greșit țara și epoca?”

Cererea de adoptare a unei recomandări către televiziuni de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială cu referire la referendumul care va avea loc în data de 26 mai a fost respinsă marți de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Mircea Badea a comentat acest subiect.

Motivul respingerii a fost acela potrivit căruia, Cererea Administrației Prezidențiale nu a reușit să strângă voturile necesare, respectiv minim șase.

Pentru difuzarea spotului în regim de anunț de interes public au votat doar trei membri ai CNA, iar pentru trasmiterea la SRR și SRTV au existat cinci voturi pozitive.

Jurnalistul Antena 3, Mircea Badea, a ținut să comenteze acest subiect.

„Iohannis se recomandă de dreapta, dar nu a lucrat în privat nici măcar o zi. A fost, toată viața, bugetar. Iohannis voia să oblige televiziunile private să îi facă reclamă la referendum. Cât tupeu are”, a declarat acesta la Antena 3.

După care a continuat: „Iohannis este absolut înspăimântător. E îngrijorat că nu se va duce nimeni la referendum și s-a gândit să impună televiziunilor să dea spotul respectiv.

Băi Werner, nu cumva ai greșit țara și epoca? Tu vrei să mi impui mie, realizator de televiziune, să dau ce vrei tu pe post? Crezi că dacă vorbești la CNA mă poți obliga să difuzez ce vrei tu? Tu, care nu ai fost bugetar și te prezinți a fi de dreapta, crezi că dacă ai avea o emisiune televizată s-ar uita cineva la tine?

Crezi că ai putea achita factura la curentul electric din emisiunea pe care ai face-o tu? Eu aș putea să predau fizică, dar tu crezi că s-ar uita cineva la tine?”.

Monica Gubernat, președintele propus al CNA, a afirmat că acest spot este în proporție de 100% electoral, ca urmare nu poate fi luat în considerare ca fiind un mesaj de interes public.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat că singurul rol pe care acel spot îl are este acela de a prezenta întâmplările de la referendumul din 26 mai și că nicidecum nu este un mesaj electoral.

„Dorim să informăm cetăţeanul şi să sporim gradul de conştientizare a cetăţenilor în legătură cu importanţa referendumului naţional. Solicităm CNA să adopte cu celeritate o recomandare de difuzare a acestui spot audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială. (…) Va fi vorba despre un regim de anunţ de interes public către televiziunile naţionale şi locale. (…) În cazul în care CNA consideră că recomandarea nu poate fi remisă către posturile comerciale, solicităm CNA să adopte recomandarea de difuzare a spotului audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială pentru prezentarea referendumului în regim de anunţ de interes public de către SRTV şi SRR”, a declarat aceasta.

„Prezenţa preşedintelui României în acest spot e una justificată, nu există niciun interes electoral la mijloc. Nu e candidat preşedintele României la nimic în acest referendum. Preşedintele e prezent în acest spot pentru că e iniţiator al acestui referendum, e cel care a semnat decretul de convocare a referendumului şi este misiunea preşedintelui să informeze publicul în legătură cu existenţa acestui referendum şi să îndrume lumea să meargă la vot", a explicat purtătorul de cuvânt”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: