Mirabela Dauer, cântăreața de muzică ușoară în vârstă de 75 de ani, a oferit detalii despre cum s-a desfășurat petrecerea de divorț. Artista a fost căsătorită timp de opt ani cu Dan Traian Popovici.
Mirabela Dauer a divorțat în anul 1980 de Dan Traian Popovici. Cei doi au avut o căsnicie care a durat opt ani. Rodul iubirii lor este un băiat în vârstă de 44 de ani, cu care artista nu ține legătura. După decenii de la divorț, cântăreața a oferit detalii despre cum a fost petrecea de despărțire: „Unde a fost nunta, a fost și divorțul.
Nu mai știu ce este acum, acolo, era Biserica Sfânta Vineri și, vis-a-vis, era Tribunalul Sectorului 4. Și, lângă biserică, era Restaurantul Unirea. Acolo a fost cununia, acolo am și divorțat! Băieții au băut bere, eu am băut suc, am mâncat. Nicio problemă. Prieteni ne-am despărțit. Eu voiam să cânt, nu mai voiam să plec la servici. Am plecat în Iugoslavia, am plecat patru ani, și când am venit, am divorțat”, a spus artista în cadrul podcastului lui Adrian Artene. Ea a caracterizat petrecea de divorț astfel: „Superb a fost!".
Cariera Mirabelei Dauer
Artista s-a născut pe 9 iulie 1947 în București. Are o carieră fantastică în urma căreia se poate lăuda cu lansarea a numeroase șlagăre. De asemenea, are peste 40 de albume imprimate și peste 600 de melodii.
Debutul a avut loc în anul 1963 alături de formația rock Roșu și Negru. Cu ei interpreta în special melodii din repertoriul Ritei Pavone. Din 1967 a urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu. În 1970 a debutat la televiziune în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu.
De-a lungul carierei a interpretat melodiile compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc. Începând cu 2004 colaborează cu interpretul de muzică ușoară Rareș Borlea (Raoul).
Premii și distincții
A primit numeroase premii și distincții, iar în 2004 a fost decorată cu Ordinul Național „Meritul Cultural” – clasa I în grad de „Cavaler”, de către președintele României. ”Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”, ”Mulțumesc iubită mamă”, ”Morărița”, ”Frunza mea albastră”, ”Dormeau pe-o frunză două stele”, ”Taina nopții” sau ”Dimineți cu ferestre deschise” sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute melodii ale sale.