Mărirea și decăderea Mioarei Roman. Divorțul de Petre Roman i-a pus capac.

Mărirea și decăderea Mioarei Roman. Divorțul de Petre Roman i-a pus capac. Oana și Mioara Roman. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mioara Roman și Petre Roman au trăit timp de 30 de ani o frumoasă poveste de dragoste. Cu toate acestea ”mica divă de București” așa cum o vedea Petre Roman și-a pierdut din strălucire odată cu divorțul.

Povestea de iubire dintre fostul premier și Mioara Roman a fost una profundă. Chiar dacă pentru Petre Roman, fosta lui soție părea să fie la momentul căsătoriei, un trofeu. ”Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte libe­ră.

Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie. Competitiv cum e, Petre Roman  a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu (…)

Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a spus în trecut Mioara Roman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mioara Roman: ”Pentru Petre am fost un trofeu”

Cert este că cei doi au excelat împreună. El a ajuns premier, iar ea l-a susținut în tot ceea ce a făcut. Ruptura din 2007, deși acceptată public de fiica fostului ambasador al României i-a făcut foarte mult rău.

Divorțul a fost depus de Mioara Roman, după ce deja fostul premier plecase de acasă și se mutase cu noua lui iubită. Atunci, Mioara Roman a explicat că între ei lucrurile se stricaseră de ceva vreme, doar că niciunul dintre ei nu făcuse pasul. Cert este că după divorț, pentru Mioara Roman au început problemele financiare.

Mioara, Petre și Oana Roman

Sursa foto: Arhiva EVZ

Divorțul a fost urmat de evacuarea din casă și alte probleme de sănătate

Cei de la RAPPS îi măriseră chiria casei unde stătea. Drept urmare, acumulase datorii enorme. Pentru că nu le-a mai putut achita în 2011 a trebuit să plece din vila pe care ulterior a ocupat-o Traian Băsescu. Mioara Roman s-a mutat o perioada cu fiica ei, Oana Roman. Iar de la divorțul de fostul soț, cei doi și-au mai vorbit sporadic.

O dată chiar la nunta fiicei lor. De când a ajuns la azilul de la Snagov, Petre Roman nu s-a mai interesat de soarta foseti soții. Cea care s-a ocupat îndeaproape de mama ei a fost Oana Roman, singura fiică a cuplului Mioara și Petre.