Egiptul este considerat leagănul civilizației antice, iar pentru un turist, mai ales pentru unul pasionat de istoria veche, este o destinație care nu trebuie ratată.
Piramidele egiptene, la fel ca și legendele care circulă pe seama lor, despre comori nemaivăzute sau despre blestemele puse pe capul celor care încearcă să le descopere misterele, atrag numeroși vizitatori din toate colțurile lumii. Fascinați de măreția acestei lumi de mult apuse, turiștii sunt atrași de minunile Egiptului ca de un magnet foarte puternic. Pe lângă istoria impresionantă, Egiptul oferă și în prezent nenumărate motive ca să fie vizitat.
Acest tărâm mistic a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, datorită atracțiilor turistice pe care le oferă și a istoriei vechi de peste patru milenii. Dacă sunteți atrași de această destinație de vis și doriți să vă planificați un sejur printre piramide și dune de nisip, există câteva obiective pe care nu trebuie să le ratați cu nici un preț.
Necropola de la Gizeh și Valea Regilor
În primul rând, dacă alegeți să vizitați Egiptul trebuie să vedeți, musai, Necropola din Gizeh, complexul uriaș de monumente antice, locul în care sunt amplasate cele mai renumite piramide egiptene. Aici, puteți admira celebrele piramide ale lui Keops, Chephren, Mykerinos, dar și Marele Sfinx.
Ca o curiozitate, pe care o puteți verifica la fața locului, laturile piramidelor sunt poziționate spre nord-sud și est-vest, aspect pe care egiptologii nu au reușit să-l lămurească și să-l explice, în totalitate, nici până în zilele noastre. Astfel, nu se știe la ce instrumente au apelat egiptenii antici pentru a obține o asemenea precizie, în urmă cu patru mii de ani.
Valea Regilor și Templul Karnak din Luxor este iar o destinație pe care nu aveți voie să o ocoliți, în cazul în care vă petreceți vacanța în Egipt.
Despre orașul Luxor se știe că este despărțit de Nil în două părți, cea comercială în est și cea istorică în zona de vest. Aici, în vestul orașului Luxor se află Valea Regilor, necropola unnde sunt îngropați mulți dintre conducători și oamenii de vază ai Egiptului antic. În 1992, în Valea Regilor a fost descoperit și mormântul faraonului Tutankhamon, locație vizitată de milioane de turiști.
Templul lui Ramses și cetatea medievală Siwa
Templul lui Ramses al II-lea trebuie, de asemenea, vizitat, în complexul arheologic din orașul Abu Simbel. Construcția se diferențiază de celelalte temple ale lumii prin statuile uriașe din piatră care îi înfățișează pe faraonul Ramses și pe soția acestuia, Nefertari.
O aventură cu barca în Delta Dunării. Frumusețile pe care nu ai voie să le ratezi
Trebuie spus că localitatea Abu Simbel a fost mutată pe actuala locație, în urmă cu șaizeci de ani, din cauza unor daune survenite la barajul Aswan.
O excursie în Egipt trebuie să includă între obiectivele turistice, și ruinele cetății medievale din Siwa, localitate amplasată între Marea de Nisip Egipteană și depresiunea Qattara.
Este probabil cea mai izolată așezare egipteană, construită în urmă cu peste 2.500 de ani, dacă este să ne luăm după inscripțiile descoperite aici. Cetatea a fost ridicată din cărămizi realizate dintr-un ameste de sare, ghips, lut și lemn de palmier. Astăzi, această oază se află pe lista obiectivelor turistice ale tuturor vizitatorilor.
Minunile orașului Alexandria
Orașul Alexandria este al doilea mare oraș egiptean, întemeiat de marele conducător al antichității, Alexandru Macedon, la țărmul Mării Mediterane. Deși are un trecut glorios, orașul antic este ascuns vederii, în spatele noilor construcții și amenajări.
Renumit pentru farul și biblioteca, două dintre minunile lumii vechi, Alexandria este apreciat de turiști datorită cafenelelor arăbești care oferă cele mai îmbietoare arome și pentru hotelurile somptuoase care ating înălțimi impunătoare. Faleza este ideală pentru plimbări romantice, iar în piețele comerciale îți poți exersa talentul de negociator.
La final, în loc de concluzie vă aducem în atenție recomandarea experților în turism care spun că, ideal pentru a planifica o excursie în Egipt, este începutul sezonului rece, perioadă în care pot fi evitate căldurile toride din timpul verii.
Descoperire de senzație. Cel mai mare meteorit din Germania găsit într-o grădină