Minuni dumnezeiești la Drăgășani. Se întâmplă pe terenul pe care se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon. FOTO

Minuni dumnezeiești la Drăgășani. Se întâmplă pe terenul pe care se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon. FOTO Sursă: arhiva EVZ

Minuni de nedescris au loc, de un an de zile, în Drăgășani, pe terenul pe care se construiește viitoarea mănăstire Sfântul Pantelimon.

Minuni dumnezeiești au loc pe terenul pe care se contruiește o mănăstire din județul Vâlcea. În Drăgășani, pe o suprafață de teren donată de fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica și pe care a început construirea mănăstirii Sfântul Pantelimon, a fost amplasată o cruce, potrivit obiceiurilor. Localnicii spun că locul este binecuvântat de Dumnezeu întrucât, începând cu anul trecut, aici au loc mai multe minuni.

Crucea își schimbă culoarea

Odată cu construirea noii mănăstiri din Drăgășani, localnicii au amplasat pe teren o cruce de culoare neagră. De anul trecut însă, au fost mai multe evenimente pe care localnicii nu le-au interpretat decât ca semn bun de la Dumnezeu. Crucea amplasată de românii din zonă își schimbă culoarea. Până în prezent, aceasta a suferit trei modificări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima schimbare a avut loc pe data de 25 mai 2020, când crucea neagră a devenit albă, potrivit localnicilor din Drăgășani. Culoarea a rămas albă timp de trei ore, relatează martorii.

Al doilea mister a avut loc pe 25 iulie 2020, când crucea a căpătat o culoare aurie, în jurul orei 20.13.

În urmă cu opt zile, crucea de la viitoarea mănăstire Sfântul Pantelimon a devenit, din nou, albă.

Locul binecuvântat de Dumnezeu. Cine a fost Sfântul Pantelimon

Locuitorii din Drăgășani nu au făcut publice minunile dumnezeiești, potrivit gandul.ro - nu de la bun început. Ei au rămas foarte mirați de evenimentele care au avut loc și spun că locul pe care se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon este binecuvântat de Dumnezeu.

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon (cel ”prea milostiv”) se sărbătorește, anual, pe 27 iulie și a fost un martir din orașul Nicomidia al Bitiniei în timpul persecuției lui Dioclețian.

Sfântul Alfons Maria de Liguori a spus despre Sfântul Pantelimon: „A studiat medicina cu atât succes, că împăratul Maximian l-a numit medicul său. Într-o zi, când sfântul nostru conversa cu un preot sfânt pe nume Ermolae, acesta din urmă, după ce a lăudat studiul medicinei, a încheiat astfel: „Dar, prietene, la ce-ți folosesc toate cunoștințele pe care le-ai dobândit în această artă, din moment ce nu cunoști știința mântuirii?”

Despre Sfântul Pantelimon se spune că a vindecat oamenii aflați în suferință, însă nu doar pe cei aflați în durere trupească, ci și pe cei care sufereau spiritual.