Evenimentul Zilei > EVZ Special > Minunea din Egiptul Antic: Fabrica de bere a faraonilor
Minunea din Egiptul Antic: Fabrica de bere a faraonilor

Minunea din Egiptul Antic: Fabrica de bere a faraonilor

O echipă de arheologi americani și egipteni a descoperit la Abydos ceea ce se crede că este „cea mai veche fabrică de bere din lume”.

Berea, băutură foarte apreciată în Egiptul Antic, era fabricată „industrial” într-un sit funerar din Abydos.

„Misiunea arheologică americano-egipteană, condusă de Matthew Adams de la Universitatea din New York și de Deborah Vischak de la Universitatea Princeton, a descoperit ceea ce pare cea mai veche fabrică de bere cu producție la scară mare din lume”, se arată într-un comunicat citat de AFP.

Fabrica de bere „datează probabil din epoca regelui Narmer”, a declarat secretarul general al Consiliului pentru Antichități, Mostafa Waziri, citat în document.

Narmer este primul rege care a unificat Egiptul de Sus cu Egiptul de Jos. A domnit acum mai bine de 5.000 de ani și este considerat de unii fondatorul primei dinastii de faraoni.

Berea era una dintre băuturile favorite ale vechilor egipteni. Iar cantitatea de bere care se fabrica la Abydos era impresionantă: 22.400 de litri „în același timp”.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.