Evenimentul Zilei > Actualitate > Minune în plin război! Soția președintelui susține că s-a vindecat de cancer
Minune în plin război! Soția președintelui susține că s-a vindecat de cancer

Minune în plin război! Soția președintelui susține că s-a vindecat de cancer

În august 2018, Președinția siriană a anunțat că doamna Assad suferă de un cancer mamar și că a început tratamentul.

Soția președintelui sirian, Asma al-Assad, a declarat într-un interviu acordat postului național de televiziune, că s-a vindecat de cancerul la sân de care suferea.

Ea a subliniat că este vindecată complet, după un an de tratamente.

”Încercarea mea s-a încheiat. Slavă lui Allah, am învins cancerul”, a declarat Asma Assad, care va împlini 44 de ani la 11 august.

Asma al-Assad a mulțumit pentru sprijinul primit în această perioadă de la copiii, părinții și soțul ei, precizând că Bashar al-Assad, partenerul său de viață, a fost tot timpul alături de ea în timpul acestei grele încercări. Totdată, a îndemnat femeile de peste 40 de ani să meargă anual la control, pentru a depista eventualele probleme în faze incipiente.

În august 2018, Președinția siriană a anunțat că doamna Assad suferă de un cancer mamar și că a început tratamentul. Președinția a publicat și o imagine în care cuplul prezidențial apărea într-un salon de spital.

În ianuarie, doamna Assad a fost operată într-un spital militar din Damasc.

Asma al-Assad este originară din provincia Homs. Născută și crescută în Marea Britanie, ea a revenit în Siria după ce l-a întâlnit pe Bashar al-Assad, cel ce avea să îi devină soț.

Căsătoriți de 19 ani, cei doi au trei copii, Hafez (de la numele bunicului, fostul președinte Hafez al-Assad), Zein și Karim.

Din păcate, Siria lui Bashar al-Assad este o țară puternic afectată de opt ani de război, care a adus moartea a 500.000 de oameni, distrugeri masive și a pus peste patru milioane de oameni pe drumul pribegiei.