MiNUNE a ingineriei: Şosea de mare viteză construită exclusiv din DEŞEURI

MiNUNE a ingineriei: Şosea de mare viteză construită exclusiv din DEŞEURI

În timp ce autostrăzile din România se surpă la doar 10 luni de la inaugurare, în China se reușesc adevărate performanţe ale ingineriei: a fost finalizată construcţia unei şosele de mare viteză, 122 km, din deșeuri.

Chinezii au reuşit să finalizeze construcţia unei şosele de mare viteză doar din resturi reprezentând 122 de kilometri între oraşele Lintong şi Xi’an, capitală provinciei Shaanxi din centrul Chinei, informează realitatea.net.

Pentru realizarea proiectului ambiţios s-au folosit 5,7 milioane de tone de deşeuri de materiale de construcţii, iar potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, dezvoltarea de proiecte realizate prin intermediul acestor soluţii face ca şoselele să fie mult mai stabile şi mai rezistente decât cele construite cu materialele tradiţionale, scrie presa internaţională.

Cea mai dificilă parte în tot procesul de construcţie pe baza deşeurilor de materiale de construcţii a fost separarea elementelor utile de cele inutile, aşa cum este cazul identificării bucăţilor de oţel, cărămizi şi betoane, de alte deşeuri, acest lucru fiind realizat prin intermediul unor echipamente speciale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform calculelor autorităţilor chineze, reciclararea deşeurilor care au fost folosite pentru construcţia şoselei de mare viteză a adus o economie de aproximativ 50 de milioane de dolari pentru întregul proiect.

Şoseaua pe care autovehiculele vor putea circulă cu viteze de cel mult 120 km/h va fi inaugurată în luna noiembrie, potrivit Wall-Street.