Jurnaliștii de la Free Asia au reușit să obțină și mărturia unui localnic din Wuhan, care, de asemenea, pune sub semnul întrebării corectitudinea datelor oficiale. „Nu pot fi corecte … Crematoriul lucrează continuu, deci cum să fi murit atât de puțini oameni?”

Nu numai jurnaliștii de la Radio Free Asia au dubii cu privire la statisticile prezentate de auroritățile comuniste ale Chinei. Utilizatorii site-urilor de socializare  au încercat să afle cifra morților folosind calcule matematice pentru a descoperi care este capacitatea zilnică a crematoriilor din oraș. La rândul său, site-ul de investigații  Caixin.com a raportat că 5.000 de urne au fost livrate de un furnizor la Casa Funerară Hankou într-o singură zi – dublul numărului oficial de decese.

Pe rețelele de socializare se estimează că toate cele șapte case de servicii funerare din Wuhan livrează un total de 3.500 de urne în fiecare zi.

Mai mult, potrivit unor surse, firmele de servicii funerare au informat familiile că vor încerca să termine incinerările înainte  de festivalul tradițional care  are loc pe 5 aprilie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE