Minorii care nu prezintă test PCR negativ la vamă trebuie să stea în carantină. Medic pediatru: "Copiii nu prezintă pericol epidemiologic"

Minorii care nu prezintă test PCR negativ la vamă trebuie să stea în carantină. Medic pediatru: "Copiii nu prezintă pericol epidemiologic"

Copiii care nu prezintă test PCR negativ la vamă trebuie să stea în carantină. Copiii de sub trei ani nu pot fi testați în ceea ce privește infectarea cu Sars-Cov-2. Damian Baciu, medic pediatru cu specializare în vaccinologie, susține că populația pediatrică nu prezintă pericol epidemiologic.

Minorii care nu prezintă un test negativ la vamă împotriva coronavirusului vor sta în carantină. Potrivit ultimelor informații transmise de către organele competente ale statului român în ceea ce privește carantinarea sau testarea minorilor care se deplasează la nivelul țărilor europene, chiar dacă părinții sau tutorii copiilor care revin în România din străinătate sunt imunizați împotriva noului coronavirus, minorii vor fi nevoiți să petreacă o perioadă de timp în carantină.

În ce cazuri se impune carantina

O persoană care se deplasează în România din zona statelor de pe lista galbenă trebuie să facă testul PCR sau să fie imunizată împotriva noului coronavirus. În caz contrar, persoana în cauză va fi nevoită să intre in carantină.

Dacă un cetățean revine în România dintr-o țară de pe lista statelor aflate în zona roșie, pentru a nu petrece timp în carantină trebuie să fie obligatoriu vaccinată împotriva Covid-19. În acest caz, nu mai este valabilă prezentarea unui test PCR negativ.

Prevederile legale sunt concrete în ceea ce privește adulții, însă în cazul minorilor situația este încă neclară. Copiii sub 16 ani nu pot fi imunizați împotriva noului coronavirus, potrivit reprezentanţilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Copiii sub trei ani nu pot fi testați

Din cauza costurilor pe care le implică testarea minorilor, mulți dintre cetățeni își petrec vacanțele în România, potrivit informațiilor transmise de către reprezentanții agențiilor de turism.

Copiii de sub trei ani nu pot fi testați în ceea ce privește infectarea cu Sars-Cov-2.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism solicită autorităților statului român ca prevederile legale să sufere anumite modificări, astfel încât minorii cu vârste sub 12 ani, dar care au părinții imunizați împotriva coronavirusului, să nu mai petreacă timp în carantină, notează Antena3.

Un medic român somează autoritățile să renunțe la vaccinarea copiilor

Un medic pediatru din Brașov, Damian Baciu, cu specializare în vaccinologie, a adresat un apel ministrului Sănătății prin care cere cu argumente renunțarea la vaccinarea copiilor.

"Buna ziuă, D-na Ministru!
Mă adresez d-stră în calitate de medic pediatru cu atestat universitar în Vaccinologie.
Urmare a exprimării tot mai frecvente în spațiul public a dorinței și nerăbdării de a extinde vaccinarea anti-Covid 19 și la eșalonul pediatric (dr. Craiu M.,dr. Rafila A.,dr. Maler B. ...), mă consider îndreptățit să fac apel la d-stră, în speranța înțelegerii acestei acțiuni.
Voi detalia puțin conținutul acestui apel ca lucrurile să fie în final cât se poate de clare.
Produsele folosite pentru imunizare sunt în curs de testare pentru încă 2 ani. Au fost elaborate în câteva luni, deși etapele de parcurs durează în mod obișnuit minimum 7 ani. Aceste produse nu au aprobare de punere pe piață! Producătorii și-au declinat orice responsabilitate legată de efectele adverse pe termen scurt, mediu sau lung. Unele produse nici nu se pot numi vaccinuri; ele vizează inducerea modificărilor genetice în organismul primitor (Pfizer, Moderna)", s-a exprimat medicul în scrisoarea înaintată autorităților.

Minorii nu prezintă pericol epidemiologic

Potrivit declarațiilor medicului pediatru Damian Baciu, copiii nu prezintă pericol epidemiologic sau patologic, motiv pentru care somează reprezentanții statului român să renunțe la vaccinarea minorilor.
"În acest moment, după 5-6 luni de la debutul campaniei de "vaccinare", nu se poate afirma că produsele experimentale utilizate împiedică semnificativ circulația virusului. Afirmațiile repetate că vaccinul este eficient și sigur nu au suport științific real! Există statistici care arată că numărul deceselor Covid-19 este același și în cazul celor vaccinați și al celor nevaccinați. S-a recunoscut că persoanele vaccinate pot face boala și pot transmite virusul.
Populația pediatrică, în contextul acestei viroze, NU prezintă pericol epidemiologic sau patologic.
Toate afirmațiile exprimate aici sunt susținute de numeroase luări de poziție ale unor personalități competente în domeniile care vizează acest episod patologic: vaccinologie, epidemiologie, imunologie..., pe care cu siguranță le cunoașteți.
(...) Extinderea vaccinării la copii este un lucru care nu trebuie să se întâmple, pentru că nu are nicio justificare medicală, iar consecințele pot fi deosebit de grave pe termen mediu și lung, fiind vorba de modificări genetice ale organismului primitor. (...) Susțin renunțarea la testarea copiilor în școli", se mai arată în scrisoarea medicului publicată pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News