Minivacanța de 1 Mai și de Paști. CFR oferă mai multe facilități pentru călători

Minivacanța de 1 Mai și de Paști. CFR oferă mai multe facilități pentru călători

De 1 Mai și de Paști, CFR pune la dispoziția călătorilor mai multe facilități. În timpul zilelor cu trafic intens, CFR Călători va extinde capacitatea de transport pentru a satisface cererea sporită de călătorii către cele mai populare destinații turistice din țară.

Mersul trenurilor se schimbă pentru minivacanța de 1 Mai și Paști

În intervalul 30 aprilie - 1 mai și 6 - 7 mai 2024, CFR Călători va oferi mai multe opțiuni de călătorie către Constanța și alte stațiuni de pe litoral, inclusiv Mangalia. Aceste conexiuni vor fi asigurate prin trenuri directe care pleacă din importante orașe precum București Nord, Iași, Suceava și altele.

„Cu prilejul minivacanţei de 1 Mai şi Paşti, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinaţiile de vacanţă, dar şi spre domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători de Paşte, CFR Călători va asigura un program de transport special”, a anunțat vineri CFR.

Călătorii din diverse regiuni ale țării vor ajunge mai rapid la destinație, deoarece vor avea acces la mai multe conexiuni din București, cu trenuri care circulă la intervale de una-două ore pe ruta București Nord - Constanța și retur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit CFR Călători, se va efectua o monitorizare atentă a traficului de pasageri, iar în cazul necesității, vagoane suplimentare vor fi incluse în trenurile către destinațiile cu cea mai mare solicitare, respectând totodată limitele resurselor de material rulant disponibile.

CFR Călători

Sursa foto: Facebook/CFR Călători

Se recomandă ca biletele să fie cumpărate din timp

Mersul trenurilor. Pentru a planifica mai eficient cererea de transport și pentru a asigura o adaptare corespunzătoare a capacității de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători încurajează pasagerii să achiziționeze anticipat biletele de călătorie.

Biletele pentru călătoriile interne pot fi procurate în avans prin diverse canale de vânzare: online, direct de pe www.cfrcalatori.ro, din aplicația mobilă, de la automatele de bilete din stații sau direct de la casele de bilete din stații, agențiile CFR Călători și distribuitorii autorizați, precum și agențiile de turism.

Litoral

Litoral. Sursa foto: Arhivă EVZ

De asemenea, călătorii au posibilitatea de a beneficia de reduceri de până la 10% la achiziționarea anticipată a biletelor sau de o reducere de 10% pentru opțiunea dus-întors. În conformitate cu legislația în vigoare, elevii pot călători gratuit, în timp ce studenții beneficiază de o reducere de 90% la tariful de călătorie în vagoanele de clasa a 2-a.